Newsroom

Newsroom

Μέρκελ προς Σαμαρά: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη και περιμένουμε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κοινή συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, με την Γερμανίδα καγκελάριο να…

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κοινή συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, με την Γερμανίδα καγκελάριο να τονίζει ότι “θα κρίνουμε την Ελλάδα από τις πράξεις της” και συμπληρώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση μας έδωσε πολύ συμβολικά παραδείγματα» και τον πρωθυπουργό Σαμαρά να επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι ένας περήφανος λαός που δεν θέλει να ζει με δανεικά και συμπληρώνοντας ότι δεν ζητάμε χρήματα αλλά ανάσες.

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά: “Πέντε χρόνια ύφεσης είναι μεγάλο διάστημα” υπερτονίζοντας πως η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης, παραδοχή που την οδηγεί σε όλες τις συζητήσεις της, με αντικείμενο την οικονομική κρίση.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις προσδοκίες, η τήρηση των οποίων θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του συνόλου της Ευρωζώνης.

“Η κρίση χρέους έχει να κάνει με τις απώλειες εμπιστοσύνης όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της Ευρωζώνης. Φυσικά από την Ελλάδα αναμένουμε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να ακολουθήσουν οι πράξεις τα λόγια. Και πληροφορήθηκα για μία πληθώρα κινήσεων που ήδη κάνει η κυβέρνηση”, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς από τη μεριά του δήλωσε βέβαιος ότι το πρόγραμμά δημοσιονομικής προσαρμογής θα αποδώσει σύντομα και εν συνεχεία, αναφέρθηκε σε τρία μηνύματα, πρώτον, ότι η Ελλάδα θα φέρει αποτελέσματα, δεύτερον, ότι αυτή τη στιγμή εξαλείφονται δύο ελλείμματα, το δημοσιονομικό της χώρας και το έλλειμμα της ελληνικής αξιοπιστίας και τρίτον, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι για την ελληνική κυβέρνηση μείζονος σημασίας.

“Θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο, είμαστε περήφανος λαός και δεν μας αρέσει να εξαρτώμαστε από δανεικά. Θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας και θα τα καταφέρουμε”, τόνισε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στους αναξιοποίητους φυσικούς πόρους, την δημόσια περιουσία και τους δυναμικούς και μορφωμένους πολίτες της Ελλάδας.


Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…