Μέρκελ: "Το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει τις χώρες της Βαλτικής!"

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την εθνική κυριαρχία των χωρών της Βαλτικής…

140513221840 0018

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την εθνική κυριαρχία των χωρών της Βαλτικής κατά τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουαλία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις συνθήκες που έχουν υπογραφεί με τη Ρωσία. “Θεωρείται σίγουρο ότι θα εγγυηθεί (το ΝΑΤΟ) την εθνική κυριαρχία των χωρών της Βαλτικής” είπε η Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Μιανμάρ Τέιν Σέιν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την καγκελάριο, όλα τα μέτρα που θα αποφασιστούν από τους ηγέτες στη σύνοδο αυτή θα συνάδουν με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Μόσχας. Σημείωσε όμως ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να βελτιώσει τις δυνατότητες γρήγορης αντίδρασής του στην περιοχή. “Θα πρέπει να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες αυτών των χωρών και ο χρόνος αντίδρασης των πολλών μηνών πραγματικά δεν βοηθά” προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπλήρωσε.

Η Μέρκελ ρωτήθηκε επίσης για την πρόταση της Αυστραλίας να εξαιρεθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από την προσεχή σύνοδο της G20 στο Μπρίσμπαν. Απάντησε ότι θα συζητήσει το θέμα όταν θα συναντηθεί με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ, όμως δεν διευκρίνισε το πότε θα γίνει αυτό. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…