Μέρκελ και Μακρόν εναντίον Ελλάδας και Κύπρου για το «άνοιγμα» στους τουρίστες

Σκληρή κριτική κατά της χώρας μας στη Σύνοδο Κορυφής για την ελεύθερη είσοδο τουριστών εμβολιασμένων με το Sputnik ή με κινεζικά εμβόλια

Σφοδρή κριτική στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με υψηλή εξάρτηση από τον τουρισμό άσκησαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια της χθεσινής πρώτης μέρας της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, για το γεγονός ότι έχουν ανοίξει τα σύνορά τους για τουρίστες που εμβολιάστηκαν με τα θεωρούμενα ως λιγότερο αποτελεσματικά κινεζικά και ρωσικά εμβόλια, σηματοδοτώντας την πιθανότητα επιβολής πρόσθετων ταξιδιωτικών περιορισμών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι κράτη όπως η Ελλάδα υποδέχονται ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με τον ρωσικό εμβόλιο Sputnik εναντίον της Covid-19, παρόλο που δεν έχει εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ και δεν είναι σαφές εάν λειτουργεί ενάντια στην πιο επικίνδυνη παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού. Η ίδια πρόσθεσε ότι αυτοί οι τουρίστες μπορούν στη συνέχεια να μετακινούνται ελεύθερα εντός της ΕΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις παρατηρήσεις αυτές της Μέρκελ, ένας Έλληνας αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι η πλειονότητα των ηγετών υιοθέτησε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, αναγνωρίζοντας ότι η παραλλαγή Δέλτα έχει ήδη εξαπλωθεί στην ΕΕ και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα ταξίδια.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, συμφώνησε με τη Μέρκελ, με τους δύο τους να συζητούν για μια πιθανή γενική απαγόρευση ταξιδιού από χώρες όπου η μετάλλαξη Δέλτα είναι ανεξέλεγκτη, κάτι που αξιωματούχοι ερμηνεύουν ως αναφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως αναφέρεται, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν καταργήσει την υποχρεωτική καραντίνα για τους επισκέπτες που προσφέρουν πιστοποιητικά εμβολιασμού με το ρωσικό Sputnik και τα κινεζικά εμβόλια.

Άρτεμις Σήφορντ: Aπό την αδιαφορία για τις αποκαλύψεις των υποκλοπών στην παραδοχή του σκανδάλου από το Documento

Άρτεμις Σήφορντ: Aπό την αδιαφορία για τις αποκαλύψεις των υποκλοπών στην παραδοχή του σκανδάλου από το Documento

Φαίνεται όμως πως η αποκάλυψη του ονόματός της στη δεύτερη λίστα άλλαξε τη στάση της…