Newsroom

Newsroom

Μέρκελ: Η νέα Frontex μπορεί να δρα αυτόνομα ακόμη και χωρίς έγκριση κράτους – μέλους

Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε να δοθούν στη νέα Frontex περισσότερες αρμοδιότητες, ώστε να μπορεί «στην ύστατη περίπτωση να δρα αυτόνομα», χωρίς αίτημα κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

merkel mean 1

Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε να δοθούν στη νέα Frontex περισσότερες αρμοδιότητες, ώστε να μπορεί «στην ύστατη περίπτωση να δρα αυτόνομα», χωρίς αίτημα κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα ενιαία συνοριοφυλακή – ακτοφυλακή για τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., έκανε λόγο για «σωστή κατεύθυνση» στην οποία κινούνται οι προτάσεις της Ε.Ε για το θέμα.  Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι το εύρος των προτάσεων δεν θα μπορούσε κανείς ούτε να το φανταστεί πριν από έναν χρόνο. Προέβλεψε ωστόσο ότι κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Πέμπτη και την Παρασκευή, δεν θα υπάρξει τελική λύση για το θέμα. «Θα επιμείνουμε να εφαρμοστούν με συνέπεια ήδη ειλημμένες αποφάσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την δημιουργία των “Hot spots” στην Ιταλία και στην Ελλάδα, προκειμένου να επιστρέψουμε σε συντεταγμένες συνθήκες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό αφορά την ειλημμένη απόφαση περί κατανομής 160.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα, η οποία προχωρεί πολύ αργά, διότι προϋπόθεση είναι βεβαίως τα “Hot spots”», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στην Κάτω Βουλή της Γερμανίας.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…