Μέρκελ: Η Ελλάδα μοιάζει στην Ανατολική Γερμανία (video)

Με την κατάσταση που επικρατούσε στην πρώην ανατολική Γερμανία όταν επανενώθηκε με την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, παρομοίασε την κατάσταση…

mr sm

Με την κατάσταση που επικρατούσε στην πρώην ανατολική Γερμανία όταν επανενώθηκε με την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, παρομοίασε την κατάσταση στη σημερινή Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της εκλογικής της περιφέρειας (τυπικώς βρίσκεται στην πρώην ανατολική Γερμανία), η κυρία Μέρκελ απευθύνθηκε στους 24 νέους Έλληνες επιχειρηματίες με τους οποίους συναντήθηκε αμέσως μετά την άφιξή της στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton..

«Έχω απόλυτη εικόνα της επιβάρυνσης που έχετε να αντιμετωπίσετε», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι και στην Ελλάδα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε».

«Θα ήθελα να σας πω ένα ευχαριστώ. Ήρθα σήμερα εδώ για να μάθω κάποια πράγματα από σας, να ακούσω τις ανησυχίες σας, τα προβλήματα σας», είπε στην αρχή του χαιρετισμού της η κυρία Μέρκελ η οποία εξήγησε ότι από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επιθυμούν να δώσουν ώθηση στις επιχειρήσεις που προωθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. «Θα συζητήσουμε για το πώς θα δώσουμε ώθηση στις επιχειρήσεις σας», επισήμανε η κυρία Μέρκελ που υποστήριξε ότι «με τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες».

Σαμαράς: Η νέα Ελλάδα θα παράγει αντί να καταναλώνει

Κατά τον πρωθυπουργό, η νέα Ελλάδα «θα παράγει αντί να καταναλώνει». Στον χαιρετισμό που έκανε στους επιχειρηματίες που παράγουν καινοτόμα προϊόντα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Στις σύντομες δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Οραματιζόμαστε μία Ελλάδα που στα επόμενα βήματά της, στα βήματα της ανάπτυξης θα δείξει το μεγάλο ζητούμενο που είναι η εξωστρέφεια και η καινοτομία. Χρειάζεται νέες φρέσκες ιδέες, έχει γίνει μεγάλη προεργασία για να φτιάξουμε μία αγορά που να παράγει αντί να καταναλώνει. Αυτή η Ελλάδα είναι πραγματικότητα. Η χώρα μας διαθέτει έμψυχο υλικό μεγάλης ακτινοβολίας και εμβέλειας και μπορεί να γίνει κέντρο καινοτομίας με προοπτική εξωστρέφειας. Εσείς έχετε τις γνώσεις και τις ικανότητες εμείς έχουμε το πλαίσιο. Δουλεύουμε για την οικοδόμηση ενός συστήματος που θα ευνοεί την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Άκουσα τις δραστηριότητες σας που αγγίζουν από τα γεωργικά προϊόντα μέχρι ψηφιακά. Αυτός είναι ο στόχος της συνάντησής μας, να ακούσουμε νέες προτάσεις. Ο ρόλος των νεοφυών εταιριών για την ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικός. Η εποχή που η οικονομία βασιζόταν μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις και στο κράτος είναι παρελθόν. Είναι προς το συμφέρον όλων να αναπτυχθούν άτομα ιδέες προοπτικές».

Κατά την είσοδό της η κυρία Μέρκελ χαιρέτησε δια χειραψίας τους νέους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στον φόρουμ και αντάλλαξε δυο λόγια με πολλούς από αυτούς οι οποίοι της συστήθηκαν και της είπαν τον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…