Μερικές φορές οι βόμβες σκάνε στα χέρια μας

Ο κ. Λοβέρδος θα το ξανασκεφτόταν προτού διαμαρτυρηθεί για διαπόμπευση - ο ίδιος άνθρωπος που εξέδωσε, ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ, τη διάταξη που οδήγησε στο διασυρμό των οροθετικών γυναικών

Λοβέρδος 1

Μια ωραία μπάντα από τα νιάτα μας (παίζουν ακόμα, οι μπαγάσηδες), οι Depeche Mode έχουν ένα τραγούδι που λέει: «προσπάθησε να περπατήσεις μέσα στα παπούτσια μου και θα σκουντουφλήσεις στα βήματά μου». Είναι ένα σπουδαίο τραγούδι! Και σίγουρα ένα που δεν έχει ακούσει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Γιατί αν το ήξερε, θα το ξανασκεφτόταν προτού διαμαρτυρηθεί για διαπόμπευση – ο ίδιος άνθρωπος που εξέδωσε, ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ, την υγειονομική διάταξη 39Α. Τη διαβόητη διάταξη που οδήγησε στο διασυρμό των οροθετικών γυναικών που είχαν συλληφθεί ως «παράνομα εκδιδόμενες», με τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους, τη μακρινή άνοιξη του ΄12.

Ο κ. Λοβέρδος, μετά από τη δημόσια κατακραυγή, προσπάθησε τότε να φορτώσει την ευθύνη στην εισαγγελία. Διαψεύστηκε όμως από την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Βλέπετε, εμείς θυμόμαστε: και τα τραγούδια· και τα παρατράγουδα.

Και πιστεύουμε ότι ο κ. Λοβέρδος είναι – όπως κάθε άλλος πολίτης αυτής της χώρας – αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Ελπίζοντας να το πιστεύει, πλέον, και ο ίδιος.

Walking in my shoes. Depeche Mode, 1993. Αφιερωμένο…

Πηγή: tvxs.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…