Μερικές δυσάρεστες αλήθειες για το 2015

Οποτε θα γίνεται συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε αναφορές στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Μέχρι τώρα το θέμα έβαζε η Δεξιά είτε χωρίς καμία αφορμή είτε αρπάζοντας τις ευκαιρίες που της έδιναν άλλα κόμματα.

Ετσι προχθές ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε μια αναφορά του Γ. Βαρουφάκη για τη σχέση, που ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών πως υπήρχε, ανάμεσα στο ύψος των πλεονασμάτων και την ανοχή της Κομισιόν σε κάποιες φιλολαϊκές παρεμβάσεις της τότε κυβέρνησης στο πεδίο των εργασιακών.

«Πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπε ο κ. Βαρουφάκης» είπε, δήθεν έκπληκτος, ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακάλυψε ξαφνικά ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είναι ένας σοβαρός παίκτης του πολιτικού παιχνιδιού και καταθέτει ενδιαφέροντα πράγματα. Ποιος; Ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δηλαδή αυτός που, κατά τον κ. Μητσοτάκη και τους άλλους στυλοβάτες της κανονικότητας, ήταν ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα, αυτός που επεξεργαζόταν στο παρασκήνιο ένα παράλληλο νόμισμα, αυτός που εκβίαζε ανοιχτά τους εταίρους και… σωτήρες μας, αυτός που επιδίωκε την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αυτός που προκάλεσε τεράστια ζημιά στη χώρα.

Πόση είναι η ζημιά; Ποιος ξέρει. Τα σπουδαιοφανή εγχώρια σαΐνια προσπαθούν μαζί με τους μυαλοφυγόδικους σκιτζήδες της Κομισιόν να καταλήξουν σ’ ένα ποσό, αλλά δυσκολεύονται. Αλλος μιλάει για 80 δισ. ευρώ, άλλος για 120 δισ. ευρώ και οι πιο αυστηροί, με τους άλλους, όχι όμως με τους εαυτούς τους, ανεβάζουν τη βλάβη στα 200 δισ. ευρώ. Διαλέγετε και παίρνετε. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του ανέφερε ότι «κάποτε πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση για το 2015».

Είπε συζήτηση, όχι εξεταστική επιτροπή, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, προφανώς γιατί του έχουν διαμηνύσει οι Ευρωπαίοι ότι καλύτερα να το αφήσει γιατί θα βρεθούν πολλοί άσχημα μπλεγμένοι, ανάμεσά τους και παράγοντες της παράταξής του και εκπρόσωποι θεσμών και βεβαίως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε.Ε.

Γιατί αν πάμε σε εξεταστική δεν θα είναι εύκολο να αποκλείσεις από την έρευνα τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχει στην κατοχή του ο Γ. Βαρουφάκης. Είδατε πώς αντέδρασε ο πρόεδρος της Βουλής μόλις του παραδόθηκε το στικάκι του Βαρουφάκη; Εκανε σαν να πήρε στα χέρια του απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Θέλει όντως η Ν.Δ. να γίνει εξεταστική και συζήτηση σε βάθος; Δεν το νομίζω. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. λέει ότι το επιθυμεί διακαώς και επιμένει επίσης ότι η έρευνα πρέπει να πάει πίσω, πολύ πίσω, να ξεκινήσει από το 2004.

Εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε ισχυρή Ελλάδα και ο Καραμανλής τη μετέτρεψε σε ερειπιώνα. Ξεχνάει όμως ότι η χώρα μπήκε στο ευρώ με παραποιημένα στοιχεία (το ομολόγησε ο Γιούνκερ). Ξεχνάει ότι υπάρχει δέσμευση της Ν.Δ. την εποχή που αρχηγός της ήταν ο Αντ. Σαμαράς για συγκρότηση εξεταστικής για το πρώτο Μνημόνιο -αποκλειστική ιδιοκτησία του ΠΑΣΟΚ αυτό. Ξεχνάει ότι υπέγραψε και το δεύτερο Μνημόνιο. Ξεχνάει ότι ψήφισε και το τρίτο Μνημόνιο.

Οι καραμπινάτες μαϊμουδιές για να ενταχθεί η χώρα στο ευρώ και τα τρία μνημόνια δεν συνιστούν ρεκόρ αξιοζήλευτο για ένα κόμμα που φαντασιώνεται πως είναι ο κορμός της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης. Αρέσει δεν αρέσει στη Ν.Δ. και στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015 απέτρεψε δυσάρεστες εξελίξεις.

Οπως επισημαίνεται στο κομματικό σχέδιο απολογισμού ΣΥΡΙΖΑ (2012-2019), «αν ο ελληνικός λαός δεν μας αναδείκνυε ως τη δική του δημοκρατική επιλογή, οι εξελίξεις στη χώρα μας θα μπορούσαν να λάβουν δραματικές τροπές προς αντιδημοκρατικές και αυταρχικές κατευθύνσεις». Επ’ αυτού έχουν να ψελλίσουν κάτι οι «φυσικοί ιδιοκτήτες της χώρας»;

Ανάγωγα

Είπε ο πρωθυπουργός για να πικάρει τον Τσίπρα ότι «στο κόμμα μας ο αρχηγός που χάνει εκλογές παραιτείται». Oπως ο πατέρας του όταν έχασε τις εκλογές το 1985; Oπως ο Κώστας Καραμανλής όταν έχασε τις εκλογές το 2000; Τι διάολο, οι λογογράφοι του είναι τόσο άσχετοι; Αλλά ξέχασα, αυτοί έχουν την ευθύνη για τη γραπτή ομιλία του προϊσταμένου τους. Οι δευτερολογίες και οι τριτολογίες φέρουν την υπογραφή του. Γι’ αυτό και οι κραυγαλέες αστοχίες.

Πηγή: ΕφΣυν

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr