Newsroom

Newsroom

ΜέΡΑ25: Όχι στη διάλυση του ΣΕΠΕ

Οι προωθούμενες διατάξεις «αφαιρούν και τις τελευταίες ασφαλιστικές δικλίδες προστασίας των εργαζομένων»

mera25

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας «για να μην αποκοπεί η Επιθεώρηση Εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα απαιτούμε την αναβάθμιση και ενίσχυση της», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος. Το θέμα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας με αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 αποτελούμενη από τη βουλεύτρια Α’ Ανατολικής Αττικής Μαρία Απατζίδη, την βουλεύτρια Α’ Αθήνας Αγγελική Αδαμοπούλου και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας «εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην αποψίλωση ουσιαστικά της Επιθεώρησης Εργασίας μέσα από μια δήθεν, ιδιότυπη, κατ’ επίφαση ανεξάρτητη αρχή – που μόνο ανεξάρτητη δεν θα είναι από την κυβερνητική παράταξη και τα συμφέροντα που την στηρίζουν – και ευρύτερα την αντίθεση τους στις αντιδραστικές διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου του κ. Χατζηδάκη». Προσθέτει ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας «έκαναν λόγο για μια προσπάθεια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να απεμπολήσει την πολιτική ευθύνη από τον έλεγχο και την προστασία της εργασίας που αντίκειται ακόμα και σε διεθνείς συμβάσεις».

Από την πλευρά του ΜέΡΑ25 η βουλεύτρια Α’ Αθήνας, Αγγελική Αδαμοπούλου έκανε λόγο για αποποίηση της ευθύνης από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας και της πολιτείας σε σχέση με τις αρμοδιότητες του, αναφέροντας κιόλας πως πρόκειται για τις πιο καίριες αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη και κατέληξε πως οι προωθούμενες διατάξεις «αφαιρούν και τις τελευταίες ασφαλιστικές δικλίδες προστασίας των εργαζομένων». Η Μαρία Απατζίδη έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που δείχνει πως η κυβέρνηση και δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας και έχει δόλο να υποβαθμίσει την θέση των εργαζομένων, «εξυπηρετούν όμως συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…