Newsroom

Newsroom

MέΡΑ25: Να σταματήσει εδώ και τώρα η άδικη και παράνομη κράτηση του Πάνου Καλαϊτζή

Να εκδοθεί άμεσα το βούλευμα για τη μη παράταση της προφυλάκισης του Πάλου Καλαϊτζή ζητάει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, που σημείωνει ότι το Δικαστικό συμβούλιο συνεδρίασε στις 10 Αυγούστου και η παράνομη και άδικη κράτηση, χωρίς καν το όνομα του Καλαϊτζή να είναι στη δικογραφία, συνεχίζεται.

free panoulis

Tον περασμένο Ιανουάριο ο Πάνος Καλαίτζής παραχωρεί το σπίτι που νοικιάζει, σε έναν φίλο του που είχε βρεθεί θετικός σε Covid-19, προκειμένου αυτός να περάσει την καραντίνα. Δύο εβδομάδες αργότερα προσάγεται από την Αντιτρομοκρατική και καταλήγει προφυλακισμένος, εδώ και πάνω από 5 μήνες, στον Κορυδαλλό, για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση», μαζί με τον φίλο του και μία ακόμα κοπέλα, την οποία αντικρίζει για πρώτη φορά στο κρατητήριο.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το όνομά του δεν αναφέρεται πουθενά, η ιδιοκτήτρια έχει καταθέσει ότι όντως δεν βρισκόταν εκείνο το διάστημα στο σπίτι του, ενώ το διαμέρισμα παρουσιάζεται ως «γιάφκα», παρά το γεγονός ότι μέσα βρίσκονταν όλα τα προσωπικά του αντικείμενα. Ο Πάνος Καλαϊτζής βρίσκεται στη φυλακή ως πιθανός «τρομοκράτης» αντιμέτωπος με τον άρθρο 187Α και τις εξοντωτικές του ποινές, μόνο για μία κοινωνική του επαφή.

«Στις 10 Αυγούστου συνεδρίασε το Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει την παράταση η μη της προφυλάκισης του Παναγιώτη Καλαϊτζή, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος με ανύπαρκτα στοιχεία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση! Ο Πάνος Καλαϊτζής αποτελεί μία ακόμη περίπτωση στην οποία ποινικοποιούνται από την ελληνική αστική ταξική και τοξική δικαιοσύνη και το κατασταλτικό μνημονιακό κράτος, οι κοινωνικές σχέσεις, αφού βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 8 Φεβρουαρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού μόνο και μόνο επειδή παραχώρησε το διαμέρισμά του ως χώρο καραντίνας σε έναν φίλο και συνάδελφό του που νοσούσε από κορονοϊό» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης και προσθέτει:

«Μέχρι πότε όμως θα συνεχιστεί αυτή η σκευωρία; Για πόσο καιρό ακόμα θα κρατείται παράνομα και άδικα;

Με ένα κατηγορητήριο που δεν αναφέρει πουθενά ούτε το όνομα του και παρόλα αυτά οι γνωστοί μηχανισμοί των κατασταλτικών αρχών που στήνουν κατηγορητήρια και διώκουν επί τη ουσίας φρονήματα, τον προφυλάκισαν.

Προφανώς, ο «Πανούλης» από την Θεσσαλονίκη, αποτελεί τον «πολύτιμο τρίτο» που απαιτείται για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του άρθρου 187α του Ποινικού Κώδικα, του περιβόητου «τρομονόμου» δηλαδή, που χρειάζεται τουλάχιστον τρία άτομα για να μπορέσει να θεμελιώσει κατηγόρια για την ύπαρξη και δράση «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Είναι αδιανόητο όμως να καταστρέφεται η ζωή ενός 34χρόνου, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι διάφορες σκοπιμότητες των αρχών και ένας νέος άνθρωπος να βρίσκεται στη φυλακή μέχρι να καταπέσει και αυτή η μεθόδευση της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια να του ζητάνε συγνώμη, όπως έχουμε δει σε μια σειρά από αντίστοιχες υποθέσεις, αλλά μέχρι τότε ο Πάνος Καλαϊτζής να στερείται της ελευθερίας του.

Αναμένουμε το Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε πριν από ήδη μισό μήνα, να βάλει εδώ και τώρα ένα τέλος σε αυτή την κατάφωρη παρανομία και αδικία των αρχών και να εκδώσει άμεσα Βούλευμα μη παράτασης της προφυλάκισης και απελευθέρωσης του Πάνου Καλαϊτζή.

Παράλληλα, πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα οι τρομονόμοι τους οποίους διαχρονικά συντήρησαν και ενίσχυσαν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις και η αστική εξουσία, για να πάψουν οι διώξεις του φρονήματος και των κοινωνικών σχέσεων, που πολλές φορές κι αυτές συνοδεύονται από πρότερες παράνομες παρακολουθήσεις για λόγους πάντα “εθνικής ασφάλειας”, σαν αυτές που έφτασαν τις 15.000 μόνο για τον προηγούμενο χρόνο.

Δεν είναι δυνατόν νέοι άνθρωποι να εξοντώνονται στη φυλακή για το τίποτα, την ώρα που οι εκλεκτοί της Κυβέρνησης, βιαστές ανηλίκων συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Να σταματήσει επιτέλους αυτή η ταξική και τοξική απονομή της αστικής δικαιοσύνης και η μεροληπτική νομοθέτηση των μνημονιακών Κυβερνήσεων. Να πάψει η Κυβέρνηση να σχεδιάζει και να εφαρμόζει καθεστώτα “εξαίρεσης” για κάποιους και διακριτικής μεταχείρισης για κάποιους άλλους. Να μπει ένα τέλος σε αυτή την “κακοποίηση” του κράτους δικαίου από την Μητσοτάκης Α.Ε. που έχει εξελιχθεί πια σε κανονικό καθεστώς και λειτουργεί με όρους παρακράτους για τους διαφωνούντες και τους “αντιφρονούντες”».

 

Ο έντονος διάλογος που είχαν Πρετεντέρης και Τζίμα: «Ευχαριστώ για την οδηγία» – Η αντίδραση Κασσελάκη 

Πρετεντέρης Τζίμα Κασσελάκης

Ο έντονος διάλογος που είχαν Πρετεντέρης και Τζίμα: «Ευχαριστώ για την οδηγία» – Η αντίδραση Κασσελάκη 

Η συνέντευξη του Στεφάνου Κασσελάκη στο MEGA είχε πολλές έντονες στιγμές

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

ανασχηματισμός κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, πριν από λίγο ανακοίνωσε τα μέλη της νέας κυβέρνησης