Newsroom

Newsroom

Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει την επίσκεψη Δένδια – Παναγιωτόπουλου στη Σαουδική Αραβία

Καμία δυτική κυβέρνηση, προσθέτει, ούτε καν οι ΗΠΑ, δεν έχει επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία μετά την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιλέγει να κάνει αυτό το απονενοημένο βήμα, σημειώνεται στην ανακοίνωση

mera25

Την αντίθεσή του στην επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής ‘Αμυνας στη Σαουδική Αραβία, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, η είδηση της επίσκεψης των δύο υπουργών Νίκου Δένδια και Νίκου Παναγιωτόπουλου θα έπρεπε κανονικά να γραφτεί ως «η κυβέρνηση εκθέτει αστόχαστα και αδιανόητα τη χώρα, νομιμοποιώντας τους παρίες δολοφόνους της Σαουδικής Αραβίας, απομονωμένους και απαξιωμένους ακόμα και από τους φανατικότερους συμμάχους τους».

Καμία δυτική κυβέρνηση, προσθέτει, ούτε καν οι ΗΠΑ, δεν έχει επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία μετά την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιλέγει να κάνει αυτό το απονενοημένο βήμα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για την οποιαδήποτε ελληνική εμπλοκή, ανάμιξη, συνομιλία ή και συναλλαγή, όπως έχει κάνει ήδη τόσο η τωρινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τα Patriot, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με τα περιβόητα βλήματα, με το καθεστώς των δολοφόνων της Σαουδικής Αραβίας».

Το ΜέΡΑ25 «καταδικάζει την επίσκεψη και εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης με το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας. Αναμένουμε και την στάση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδάλλως η στάση του κ. Τσίπρα θα καταγραφεί για μία ακόμα φορά ως θλιβερή».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…