ΜέΡΑ25: «Το εργασιακό νομοσχέδιο του Κ. Χατζηδάκη επαναφέρει το δόγμα του σοκ»

«Το δόγμα του σοκ, έρχεται και επανέρχεται, ιδιαίτερα με το εργασιακό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη» τόνισε Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα στην ΚΕ του ΜέΡΑ 25, ενώ υπογράμμισε «πως ζούμε σε μια όλο και πιο βαθιά ταξική κοινωνία, χωρίς όμως να πρόκειται για συνθήκες που δημιουργεί ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά η τεχνοφεουδαρχία».

5240032 1

Την εκτίμηση ότι η κρίση στην Ευρώπη «όλο και βαθαίνει», γι΄ αυτό υπάρχει η ανάγκη για ένα «οικουμενικό βασικό εισόδημα», έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα στην ΚΕ του ΜέΡΑ 25. Παράλληλα, ο Γραμματέας του κόμματος, αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε ότι «το δόγμα του σοκ, έρχεται και επανέρχεται, ιδιαίτερα με το εργασιακό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη», ενώ υπογράμμισε «πως ζούμε σε μια όλο και πιο βαθιά ταξική κοινωνία, χωρίς όμως να πρόκειται για συνθήκες που δημιουργεί ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά η τεχνοφεουδαρχία».

Στην συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος οι πανευρωπαϊκές πολιτικές για την υγεία, την οικονομία, το περιβάλλον και την ειρήνη, όπως κατόπιν εισήγησης της Συντονιστικής Επιτροπής του DiEM25 ήρθε για διαβούλευση στο ελληνικό μέρος του πανευρωπαϊκού κινήματος.

Στην εισήγησή του ο κ. Βαρουφάκης άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επικαλούμενος και τον θεωρητικό Μιχαέλ Καλέτσκι, αναφέροντας πως “κάνουν τα ελάχιστα” για την πανδημία, χωρίς να ενισχύουν πραγματικά το δημόσιο σύστημα υγείας και την οικονομία. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε ακόμα «πως το αφήγημα της λιτότητας φαινομενικά μόνο έχει μπει στο περιθώριο σήμερα, καθώς η ευρωπαϊκή ολιγαρχία όπως και κάθε εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου, ρέπουν προς τη λιτότητα ακόμα κι αν εν μέρει αυτή δεν τους συμφέρει, καθώς τους ενδιαφέρει οι εργαζόμενοι να εξαναγκάζονται και μην έχουν εναλλακτικές, φέρνοντας σε αντιδιαστολή τα όσα έλεγε ο Μαρξ για τον ‘Αγγλο καπιταλιστή κ. Πιλς».

Τέλος ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως η κρίση στην Ευρώπη όλο και βαθαίνει και γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη για ένα οικουμενικό βασικό εισόδημα και για πανευρωπαϊκές πολιτικές ειρήνης και πράσινης μετάβασης στην Μεσόγειο, ώστε να καταστεί αυτή μια πράσινη θάλασσα ειρήνης, χωρίς εντάσεις και εξορύξεις.

Στην δική του εισήγηση ο Συντονιστής της ΚΕ Κώστας Μπιτσάνης έκανε λόγο «για το πέρασμα σε νέες μορφές διεκδικήσεων, αλλά και για την προάσπιση και προώθηση των σημερινών πάγιων αιτημάτων της χειμαζόμενης κοινωνίας και των εργαζομένων». Ο Κώστας Μπιτσάνης ακόμα ανέφερε πως το πρόταγμα της ειρήνης στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών πολιτικών του DiEM25, είναι πολύ σημαντικό γιατί η Ευρώπη δεν απειλείται από κανέναν πολεμικά, μόνο απειλεί. Γι’ αυτό «δεν χρειάζονται “τεράστιοι στρατοί” και εξοπλιστικές κούρσες, με το αίτημα για ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη να μην συνιστά ουτοπία».

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που διήρκησε περίπου 4 ώρες συζητήθηκαν όλα αυτά τα ζητήματα μαζί με την ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση του ΜέΡΑ25 σε αυτά, ενώ αρκετά μέλη έθεσαν και το ζήτημα των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία. Οι εργασίες της θα συνεχιστούν αύριο στις 11.00 το πρωί, με οργανωτικά κυρίως θέματα, το ζήτημα του επικείμενου Συνεδρίου του κόμματος και της πορείας του προσυνεδριακού διαλόγου.

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»