Newsroom

Newsroom

Μεντβέντεφ: "Δεν θα πρεπε να είναι φυλακή οι Pussy Riot"

Την άποψη του ότι τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot δεν θα έπρεπε να ναι στη φυλακή εξέφρασε σήμερα ο…

Την άποψη του ότι τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot δεν θα έπρεπε να ναι στη φυλακή εξέφρασε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στη ρωσική κοινωνία.

«Αν ήμουν δικαστής δεν θα τις έβαζα στη φυλακή. Μόνο και μόνον επειδή πιστεύω ότι δεν είναι δίκαιο να στερηθούν την ελευθερία τους. Έχουν ήδη περάσει αρκετό καιρό στη φυλακή και αυτό αρκεί», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γυναίκες μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, οι οποίες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών για μια «πανκ προσευχή» που τραγούδησαν κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Μεντβέντεφ σημείωσε ωστόσο ότι το θέμα αυτό δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας, αλλά εναπόκειται στις δικαστικές αρχές και στους δικηγόρους τους.

«Έχουν το δικαίωμα να κάνουν έφεση και πιστεύω ότι θα κάνουν. Και το δικαστήριο είναι αρμόδιο να εξετάσει αυτό το θέμα σε βάθος και να πάρει μια απόφαση», πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεφ επανέλαβε εξάλλου ότι τα μέλη του συγκροτήματος του προκαλούν «ενόχληση». Τον Σεπτέμβριο είχε δηλώσει ότι οι Πούσι Ράιοτ του προκαλούν «ναυτία», αν και είχε και τότε σημειώσει ότι του φαίνεται «ανώφελο» και «αυστηρό» να τις κρατήσουν στη φυλακή.