Το #Μένουμεσπιτι θα παραταθεί σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης

Όπως ανακοίνωσε με δηλώσεις του στο Open TV ο Αδωνις Γεωργιάδης σε ρόλο... υφυπουργού  Πολιτικής Προστασίας, η καραντίνα των πολιτών θα συνεχιστεί, αδειάζοντας τον Νίκο Χαρδαλιά παίρνοντας ο ίδιος αποφάσεις για την ζωή των πολιτών   

ETO ULtXkAEzhW0 1

Την επιμήκυνση της περιόδου που θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας ανακοίνωσε  ο Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει του OPEN TV,. Ο υπουργός Ανάπτυξης σε ρόλο υφυπουργού  Πολιτικής Προστασίας… ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Από την μεριά του ο κανονικός υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μπορεί να απέρριψε ως «εικασίες» και τα σενάρια για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ωστόσο διαμήνυσε πως εάν χρειαστεί, ενδεχομένως να ληφθούν και ακόμη πιο σκληρά μέτρα, εάν δηλαδή η διασπορά του ιού αυξηθεί δραματικά.

«Όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι. Και τα μέτρα αυτά δεν έχουν μόνο οριζόντια λογική, αλλά έχουν και λογική χωροταξικών clusters», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Δηλαδή όπως είπε ο υφυπουργός, η χώρα είναι χωρισμένη και παρακολουθείται επιχειρησιακά σε επίπεδο 13 περιφερειών και τα μέτρα παίρνονται σε κάθε περιφέρεια ξεχωριστά, ανάλογα με την εξέλιξη του ιού. «Τα δεδομένα είναι πάνω στο τραπέζι. Τα αξιολογούμε, συζητάμε δυο φορές την ημέρα και αξιολογούμε μαζί με τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική ομάδα ό,τι έχει προκύψει, και αναλόγως κάνουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις. Το κράτος είναι έτοιμο για οποιοδήποτε σενάριο όσο σκληρό και αν είναι», εξήγησε στη συνέχεια.

Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του το “Έθνος της Κυριακής” το Μαξίμου μελετά όλο και πιο ακραία σενάρια. Στο προσκήνιο βρίσκεται η περαιτέρω μείωση των δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα η καθιέρωση συγκεκριμένου ωραρίου κυκλοφορίας κυρίως για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά – όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς – μελετώνται και άλλα εναλλακτικά σενάρια αυστηροποίησης των υφιστάμενων μέτρων, όπως για παράδειγμα η μείωση των ελεύθερων μετακινήσεων, για την οποία θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα