#Μένουμε και με τα πρόστιμα

Από το «Μένουμε Σπίτι» περνάμε πλέον στο «Μένουμε Ασφαλείς» μας ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός στο νέο του μήνυμα στους πολίτες, αλλά όπως φαίνεται μένουμε και με τα πρόστιμα, τα οποία μεταβάλλονται και αντί για άσκοπες μετακινήσεις και “σπάσιμο” της καραντίνας θα επιβάλλονται πλέον για τη μη χρήση μάσκας σε χώρους όπου με βάση τα νέα μέτρα είναι απαραίτητο (εκείνης της μάσκας που το προηγούμενο διάστημα μας έλεγαν ότι δεν είναι απαραίτητο να τη φοράμε…)

5064733 4

Το ενδεχόμενο να επιβληθεί πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας άφησε ανοιχτό ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ μετά την ενημέρωση που προηγήθηκε σχετικά με την άρση των μέτρων για τον κορονοϊο

Ο υφυπουργός δεν απέκλεισε την επιβολή προστίμου, αν και υπονόησε ότι εκτιμά πως η συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας θεωρείται δεδομένη.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «Υπάρχει ένας συντονισμός σε σχέση με τα πρόστιμα τα οποία προβλέπονται, τις ποινές τις κυρώσεις» και συμπλήρωσε σχετικά με τις μάσκες ότι θα προβλέπονται κι γι αυτές «όπου είναι υποχρεωτικό, αλλά εκεί η κοινωνική συνείδηση και ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός μας και την υγεία του κοινωνικού συνόλου».

«Αυστηρή σύσταση» για περιορισμένη κυκλοφορία το βράδυ – Τι… σημαίνει άραγε αυτό

Μάλλον… περίεργος μπορεί να χαρακτηριστεί ένας «περιορισμός» που έθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά τη… μακροσκελέστατη ανακοίνωση της χαλάρωσης των μέτρων. Μπορεί το SMS να καταργείται αλλά κάνει την εμφάνισή της μία… «αυστηρή σύσταση» για περιορισμό κυκλοφορίας αργά το βράδυ έως το πρωί κάθε μέρας.

Προφανώς, οι πολίτες δε θα χρειαστεί να στέλνουν το περιβόητο πλέον γραπτό μήνυμα ή να φέρουν μαζί τους σχετικά έγγραφα αλλά θα πρέπει να… αποστηθίσουν μία σειρά από λεπτομέρειες που ανακοίνωσαν οι υφυπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ναι μεν οι πολίτες καλούνται να κινούνται προσεκτικά και, φυσικά, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, αλλά εντύπωση προκαλεί η «αυστηρή σύσταση» που περιλαμβάνεται στις γενικότερες οδηγίες. Αυτή αφορά τυχόν μετακίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ειδικότερα, στη σχετική κάρτα αναφέρει το εξής: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ».

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Επιτρέπεται ή απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών τις συγκεκριμένες ώρες; Επειδή επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας, σίγουρα θα πρέπει να διευκρινιστεί…

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων