Μένιος Φουρθιώτης: Πως φτάσαμε στη δεύτερη σύλληψη - Τι είχε προηγηθεί

Ο συνεργάτης του κατέθεσε σε βάρος του μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων μετά τους εκφοβισμούς 

NewsRoom 16/12/2021 | 16:32

Όλα ξεκίνησαν όταν, χθες, ο υπόδικος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση σε ότι αφορά την υπόθεση με το συμβόλαιο εκτέλεσης του Κώστα Βαξεβάνη κατ’ εντολήν του ίδιου του υπόδικου για σωρεία κακουργημάτων Μένιου Φουρθιώτη.

Την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης είχε δώσει παραγγελία να κληθεί ο παρουσιαστής σε ανωμοτί κατάθεση –ως ύποπτος δηλαδή τέλεσης αδικήματος– προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην υπόθεση του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του εκδότη του Documento, ο Μένιος Φουρθιώτης προχώρησε στη δημοσιοποίηση των ονομάτων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στην υπόθεση και οι οποίοι τον ενοχοποιούν σε μια προφανή κίνηση εκφοβισμού τους.

Ο ίδιος μάλιστα ισχυριζόταν ότι οι μάρτυρες, τους οποίους κατονομάζεικατέθεσαν ψευδώς» και «παραπλάνησαν τις αστυνομικές αρχές». Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους με ονοματεπώνυμα και λεπτομέρειες σε μια προσπάθεια εκφοβισμού τους ώστε να αναιρέσουν τις καταθέσεις τους.

Με αφορμή τα όσα έλεγε χθες ο υπόδικος Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρώην συνεργάτης του πήγε το πρωί στο Τμήμα Εκβιαστών και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Η μήνυση αφορά στα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς ο Φουρθιώτης είχε δημοσιοποιήσει τόσο το δικό του όνομα όσο και άλλων μαρτύρων στην υπόθεση εκτέλεσης του Κώστα Βαξεβάνη κατ’ εντολή Φουρθιώτη, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού τους με προφανή σκοπό να αναιρέσουν τις καταθέσεις τους. Στη μήνυση ο μάρτυρας φέρεται να εκφράζει φόβους ακόμη και για τη ζωή του.

Πριν από λίγο οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου και αυτή τη στιγμή οδηγείται στην ΓΑΔΑ.