Newsroom

Newsroom

Μένιος Φουρθιώτης: Ξεκινά η δίκη για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Οι έρευνες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αποκάλυψαν ότι ο παρουσιαστής είχε επαφές με τους κατηγορούμενους που φέρονται να είναι φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων

fourthiotis 1

Ο Μένιος Φουρθιώτης θα βρεθεί σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες περί σκηνοθεσίας των επιθέσεων που έλαβαν χώρα στο σπίτι του στον Διόνυσο το 2021, με τις αρχές να κρίνουν ότι ο παρουσιαστής «έστησε» σκηνικό επιθέσεων ούτως ώστε να πείσει ότι έχει ανάγκη αστυνομικής προστασίας.

Οι έρευνες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αποκάλυψαν ότι ο παρουσιαστής είχε επαφές με τους κατηγορούμενους που φέρονται να είναι φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων, με τον Φουρθιώτη να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Στο πλαίσιο της επιδίωξής του να επαναφέρει η αρμόδια διεύθυνση φύλαξης ευπαθών στόχων την αστυνομική φρουρά φύλαξης και προστασίας του, ως δήθεν ευπαθούς στόχου, με πρόθεση προκάλεσε σε περισσότερους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατόπιν προτροπών και οδηγιών και έναντι αμοιβής που υποσχέθηκε και τους κατέβαλε», την απόφαση να τελέσουν σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Ο κατηγορούμενος ενήργησε προκειμένου να εμφανιστεί ως δήθεν στόχος εγκληματιών που επιδιώκουν τη βλάβη ή τον θάνατό του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλεμα.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος, σημειώνονται επίσης τα εξής για τη δεύτερη επίθεση, αναφορικά με τον παρουσιαστή ο οποίος «προκάλεσε στους συγκατηγορούμενους του κατόπιν προτροπών και οδηγιών και έναντι αμοιβής που υποσχέθηκε και τους κατέβαλε, την απόφαση να προμηθευτούν, κατασκευάσουν και να κατέχουν εκρηκτικό μηχανισμό , ο οποίος τοποθετήθηκε στη μεταλλική ηλεκτρονική θύρα της εισόδου κλειστού χώρου στάθμευσης της οικίας του όπου και εξερράγη».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι μετά τις δήθεν επιθέσεις ο παρουσιαστής στράφηκε στις αρχές δηλώνοντας ότι οι δράστες «ήθελαν να προκαλέσουν βλάβη της περιουσίας του και της υγείας του, ή ακόμα και το θάνατό του». Επιπλέον, με τις κινήσεις του αυτές αποπειράθηκε «να τελέσει το αδίκημα της εκβίασης αφού για να πετύχει τον επιδιωκόμενο σκοπό, ήτοι να θεωρηθεί από την αρμόδια αρχή ευπαθής στόχος και να του χορηγηθεί εκ νέου φύλαξη του προσώπου του και της οικίας του που η αρμόδια διεύθυνση είχε ήδη παύσει».

Πηγή: Documentonews.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…