Μενδώνη ως άλλη Αντουανέτα: Δεν έχουν μάσκες; Δώστε τους Λυρική

Πάλι η Λυρική; Άλλα θεάματα δε σας βρίσκονται; Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα γίνει ο γενικός “ξεπλένης” διαφόρων… υποχρεώσεων και ανέξοδων και άκαιρων υποσχέσεων;»  

lyriki

Πρωτοποριακή ιδέα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να ενισχύσει με 20.000 εισιτήρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τους γιατρούς και τους νοσηλευτές τη στιγμή που δίνουν τη μάχη να κρατήσουν στη ζωή όσους περισσότερους μπορούν από τον φονικό ιό και καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση δεν τους έχει εφοδιάσει με τα αναγκαία υλικά μέσα! Αλλά μπορεί να το βλέπει ως επιβράβευση καθώς θα μπορούν να πάνε… όταν θα ξαναρχίσει παραστάσεις…

Είναι απορίας άξιο ποιος εφευρίσκει τέτοιου είδους επικοινωνιακά ευρήματα εν μέσω πανδημίας, όταν οι προτεραιότητες είναι φυσικά άλλες. Και φυσικά μιλάμε για την ίδια υπουργό και το ίδιο υπουργείο που καθησύχαζαν αρχαιοφύλακες για να υποδεχτούν κρουαζιερόπλοιο από τη Γένοβα τις στιγμές που η βόρεια Ιταλία ήταν διάσπαρτη με κρούσματα και όπως αποδείχτηκε ο κορονοϊός… έκανε κρουαζιέρα σε Αιγαίο και Ιόνιο. Είναι οι ίδιοι που αδιαφορώντας για τις πρωτοφανείς συνθήκες είχαν εργαζόμενους εκτεθειμένους, γινόταν προγραμματισμένη μετακόμιση (!) ολόκληρης διεύθυνσης και, φυσικά, δεν σταμάτησε η παραγωγή αριστείας αποφάσεων για την ιδιωτικοποίηση του Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου, για το Ελληνικό κ.ά. όπως καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι.

Έτσι θεωρείται φυσιολογικό κι όχι ανέκδοτο η προσφορά εισιτηρίων της Λυρικής στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, Όπως αναφέρει και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο ΥΠΠΟ, «δηλαδή δεν έχετε μάσκες και στολές; Δε βαριέστε, πάρτε εισιτήρια της Λυρικής για του χρόνου. Δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες των νοσοκομείων; Δεν πειράζει, αρκεστείτε σε ένα “αντίδωρο” που θα σας “προσφέρει τις θεραπευτικές και ψυχαγωγικές ιδιότητες της τέχνης”. Δεν ακούμε τα αιτήματά σας ούτε έχουμε σκοπό να θεραπεύσουμε τα διαπιστωμένα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας. Σας προσφέρουμε, όμως, “θεραπεία με τα σύνεργα της λυρικής τέχνης, της μουσικής και του χορού”…

Και κάτι ακόμη. Ξέρουν η… γαλαντόμα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και η διοίκηση της Εθνικής Λυρική Σκηνής πότε θα μπορέσει να ξανανέβει παράσταση εκεί αλλά και οπουδήποτε; Ας το πουν και σε μας τους υπόλοιπους, γιατί, είπαμε, άλλα ανακοίνωσε ο Τσιόδρας για το φθινόπωρο.

Αυτές τις ανακοινώσεις, όποιος έχει στοιχειώδη σοβαρότητα, τις κάνει μετά το πέρας της πανδημίας, για να πει όντως ένα “ευχαριστώ” στους γιατρούς και τους νοσηλευτές – και γιατί όχι και στους σκουπιδιάρηδες και στους εργαζόμενους στα σουπερμάρκετ, στα φαρμακεία, στα καταστήματα τροφίμων.

Δεν βγαίνει να τα ανακοινώσει τώρα, για να παριστάνει ότι κάτι κάνει το υπουργείο Πολιτισμού εν μέσω πανδημίας, την ίδια ώρα που εμπαίζει με τον χειρότερο τρόπο τους μουσικούς, τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους συνθέτες και όλο τον κόσμο που έχει μείνει άνεργος και άφραγκος, εν μέσω μέτρων και δεν θα πάρει ούτε τα 800 ευρώ, ούτε τα 600 ευρώ, ούτε το ΤΙΠΟΤΑ.

Όσες γραφίδες των Ιδρυμάτων (για τα οποία μια χαρά φροντίζει η υπουργός εν μέσω πανδημίας…) κι αν εκθειάσουν τις φοβερές πρωτοβουλίες της πολυχρονεμένης υπουργού, στο τέλος κερδίζει πάντα η πολιτική και η πραγματικότητα, κι όχι η “επικοινωνία”.

ΥΓ.: Πάλι η Λυρική; Άλλα θεάματα δε σας βρίσκονται; Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα γίνει ο γενικός “ξεπλένης” διαφόρων… υποχρεώσεων και ανέξοδων και άκαιρων υποσχέσεων;»
 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…