Απόπειρα αποποίησης ευθυνών από τη Μενδώνη: Επικίνδυνος ο Λιγνάδης αλλά αυτό προέκυψε τώρα

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η Λίνα Μενδώνη προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών λέγοντας ότι εξαπατήθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη και προσπαθώντας να πείσει ότι δεν υπήρχε καμία σχέση με τον ηθοποιό - σκηνοθέτη και πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

5236413

Στροφή από την υπουργό Πολιτισμού στην υπόθεση Λιγνάδη αδειάζοντας πλήρως τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη, επιχειρώντας να βγάλει από το κάδρο τη σχέση μαζί του τόσο από την ίδια, όσο και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μας εξαπάτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης» είπε η Λίνα Μενδώνη λέγοντας ότι από τις καταγγελίες φαίνεται ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Υποστήριξε μάλιστα ότι την εξαπάτησε γιατί  κατέχει την υποκριτική τέχνη.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ούτε η ίδια γνωρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη παρά μόνο ότι τον συνάντησε μια φορά το 2014.

«Ο Λιγνάδης δεν είναι προσωπικός μου φίλος»

Στη συνέντευξη τύπου η κ. Μενδώνη υποστήριξε ότι «ο Δημήτρης Λιγνάδης δικός μου προσωπικός φίλος δεν υπήρξε ποτέ. Είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία το 2014 και τον ξαναείδα όπως οι περισσότεροι στην παράστασή του το 2018 όπου τον συνεχάρη και τίποτε περισσότερο». Παράλληλα η υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε ότι μεταδίδονται ψέματα για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  “Ακούγονται ψέμματα, και διαστρεβλώσεις. Κάποιοι απομονώνουν φράσεις για να δημιουργήσουν fake news. Ακούστηκε ότι ο Λιγνάδης είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού και του έκανε και μαθήματα ορθοφωνίας. Ο πρωθυπουργός δε γνωρίζει τον κ. Λιγνάδη προσωπικά, αυτά προκύπτουν από κάποιους που έχουν την ανάγκη για μυθεύματα.» είπε.

Όσο για τον διορισμό του, ανέφερε τα εξής: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λγινάδης έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο.»

“Επικίνδυνος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα”

“Η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα”συμπλήρωσε η υπουργός.

Όταν τοποθετήσαμε τον Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου βγάλαμε προκήρυξη. Με αντίστοιχες προκηρύξεις θα τοποθετούνται οι διευθυντές των οργανισμών.

Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή» τόνισε η ίδια.

“Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ”, είπε χαρακτηριστικά.

Η Λίνα Μενδώνη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για σεξουαλική βία από πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση, ύστερα και από τη νέα (δεύτερη) μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού από 25χρονο (σήμερα) άνδρα που τον κατηγορεί για βιασμό όταν ήταν 14 ετών.

Επίσης, η υπουργός Πολιτισμού θέτει στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των καταγγελιών.

“Με εξαπάτησε με βαθιά υποκριτική τέχνη”

Όπως δήλωσε η υπουργός, όταν πρωτοβγήκαν οι φήμες που τον ενέπλεκαν σε σεξουαλικές επιθέσεις, επικοινώνησε η ίδια με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή. 

“Τον πιέσαμε πολύ να μας πει εάν ο ιδιος ήταν πίσω από αυτές τις φήμες. αισθάνομαι ότι μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν είχε σχέση με τίποτα από όλα αυτά. Ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για τη δράση του, εκείνος εξακολουθούσε να επιμένει. Αυτό ας το δούμε σαν προσωπική μαρτυρία. (Ο Δημήτρης Λιγνάδης) παραιτήθηκε μετά την καταγγελία του Νίκου Σ. η οποία επέδρασε καταλυτικά στην απόφασή του να παραιτηθεί”.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θέτει στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων του και αυτομάτως και τον εαυτό της, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Η σεξουαλική βία είναι φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση σημείωσε για να συμπληρώσει «είμαστε κράτος δικαίου και γι αυτό προχωρούμε δια της θεσμικής οδού, της δικαιοσύνης»

Όπως ανέφερε και στη συνέντευξη Τύπου η κ. Μενδώνη κατέθεσε το πρωί μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε με υποκριτική τέχνη» είπε η κ. Μενδώνη και όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως και εγώ.»,  ενώ υποστήριξε ότι κατασκευάζονται fake news.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…