Το meme για Βαξεβάνη πήρε… σάρκα και οστά! Με κόκκινο καπέλο για τη δημοσιογραφία και τη διαφάνεια

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη... 

Χωρίς τίτλο 15 0

«Σάρκα και οστά» πήρε το ιδιαίτερα πετυχημένο meme που τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, φορώντας το χαρακτηριστικό κόκκινο καπέλο που φορούσε προχθες η ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συνέντευξης Τύπου στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης άλλαξε σήμερα τη φωτογραφία προφίλ του στα προσωπικά του social media, αναρτώντας μια όπου ο ίδιος φορά το χαρακτηριστικό κόκκινο καπέλο και την κόκκινη μάσκα, ακριβώς όπως φορούσε και η Μπέγκελ όταν απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το ερώτημα για τα pushbacks που τον έβγαλε εκτός εαυτού και τον εξέθεσε διεθνώς.

Ο Βαξεβάνης στην ανάρτησή του εξηγεί με λακωνικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους έκανε αυτή την επιλογή, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την σαφή στήριξη της ολλανδής δημοσιογράφου απέναντι στη συντονισμένη επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα που βιώνει τις τελευταίες ημέρες.

«Με την #Ολλανδη_δημοσιογραφο Ingeborg Beugel, με τη δημοσιογραφία, με τη διαφάνεια, με την κοινωνία», τονίζει στην ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης.

Πάντως, η έμπνευση του Κώστα Βαξεβάνη ήρθε μέσα από τα εκατοντάδες tweets που τις τελευταίες ημέρες κατέκλυσαν τα social media και έδειχναν τον εκδότη του Documento ως… Ινγκεμποργκ Μπέγκελ καθώς οι αναγνώστες αντιλαμβάνονται ότι το Documento και το koutipandoras.gr είναι από τα πραγματικά ελάχιστα ελληνικά ΜΜΕ, που δεν υπέστειλαν ποτέ τη σημαία της ανεξάρτητης ερευνητικής δημοσιογραφίας, την ώρα που τα συστημικά μέσα υποδέχονταν πανηγυρικά το ζεστό χρήμα της λίστας Πέτσα.

Άλλωστε, και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οργισμένη απάντησή του προς τη Μπέγκελ παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς.

Τα tweets που αποτέλεσαν την έμπνευση για το κόκκινο καπέλο είναι εξαιρετικά αιχμηρά:

Ollandi vaxavanis scaled 1

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…