Newsroom

Newsroom

Μέλος της Propartia ο δράστης – Ποια είναι η νεοναζιστική οργάνωση – Το παρελθόν του (video & photos)

Το ακροδεξιό παρελθόν του δράστη της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο - Ποια είναι η ακροδεξιά οργάνωση που λειτουργεί ως πολιτοφυλακή 

12814201 887987017984310 2922922881054654054 n

Μέλος της Propartia είναι ο δράστης που συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της κρατικής Ασφάλειας για την επίθεση εναντίον μελών του ΚΕΕΡΦΑ χθες το απόγευμα στην πλατεία Νέου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για έναν 30χρονο γνωστό ακροδεξιό και αντιεμβολιαστή.

Το παρελθόν του δράστη

Ο κατηγορούμενος ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές ήδη από το 2019, όταν είχε συλληφθεί για επεισόδια στην Καλλιθέα στη διάρκεια παρέλασης για τη επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τότε, στην πλατεία Κύπρου όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων, είχε συγκεντρωθεί ομάδα περίπου 150 ατόμων από το ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς για κατάθεση στεφάνων, ενώ μια ομάδα από 40-50 άτομα από ομάδες της ακροδεξιάς αλλά και της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιούσαν ταυτόχρονα συγκέντρωση στην πλατεία των Τζιτζιφιών.

Οι ακροδεξιοί ξεκίνησαν να κινούνται απειλητικά προς την πλατεία Κύπρου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν πριν έρθουν σε επαφή με τους άλλους συγκεντρωθέντες, με αποτέλεσμα να επιτεθούν εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για έναν 30χρονο ακροδεξιό ο οποίος ήταν επίσης γνωστός για τη συμμετοχή του σε αντιεμβολιαστικό κίνημα. Μάλιστα, είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλιο για τα επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα. 

Ποια είναι η Propartia και τι σχέση έχει με τη Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με το simeio.org.gr, η Propartia είναι μια σκληρή ναζιστική οργάνωση, η οποία έχει ευθεία διασύνδεση με τη Χρυσή Αυγή και μέλη της φωτογραφίζονται με γνωστά στελέχη της μεγάλης μητρικής ναζιστικής οργάνωσης.

Η ProPatria είναι από τις ομάδες που φροντίζουν να κινούνται αμιγώς στο σκοτάδι της παρανομίας και που προσπαθούν να καλύψουν το κενό των, αποσυρμένων λόγω της δίκης, Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μέλη των ProPatria ήταν ανάμεσα στους ναζί που σήκωσαν το 2018 στο ΟΑΚΑ τη σημαία του «μαύρου ήλιου» (Schwarze Sonne), ενός από τα πιο σκοτεινά σύμβολα της ναζιστικής περιόδου.

Από το blog που διαθέτει η νεοναζιστική οργάνωση, προκύπτει ότι η Propartia τάχθηκε υπέρ των νεοναζί που προκάλεσαν τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, σχολιάζοντας πως «Η Νεολαία δείχνει τον δρόμο και η νεολαία είναι το μέλλον πόσο μάλλον η Εθνική νεολαία που αγαπάει και πολεμάει για την Ελλάδα»

 Τελος, τα μέλη της Propatria αυτοπροσδιορίζονται ως ριζοσπάστες, εθνικιστές, φασίστες, εθνοσοσιαλιστές και λειτουργούν ως πολιτοφυλακή.

 *Φωτογραφίες από το blog της νεοναζιστικής οργάνωσης

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…