ΚΠ

Κατερίνα Πάντα

Το μέλλον δεν επιφυλάσσει καμία τύχη σ’αυτή την ΕΕ

Οι άλλοτε νάρκισσοι μανδαρίνοι των Βρυξελλών, έχουν γίνει πυροσβέστες, τρέχουν και δεν φτάνουν & κάθε λίγο τη χτυπάει μια κρίση, απλά για να τη μερεμετίσουν λίγο εξωτερικά και να την αφήσουν μετά στη σαπίλα της.

eu parliament

Το οικοδόμημα καταρρέει και οι σοβάδες πέφτουν από παντού. Η τελευταία της ευκαιρία να ενωθεί της δόθηκε το 1990 και σπαταλήθηκε το 2010. ΔΕΝ θέλησαν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια, ούτε να προχωρήσουν σε πραγματική δίκαια ενοποίηση ως τη μοναδική σωτήρια λύση.

Δεν θέλησαν να αγγίξουν τα δύο πραγματικά προβλήματα της ευρωζώνης, που ήταν οι τράπεζες και οι εξοντωτικές κλιμακούμενες ανισότητες Βορρά -Νοτου.
Φόρτωσαν τις υποκεφαλαιοποιήσεις τους, τις ζημιές & τα τοξικά των 7 τρις (& όχι μόνο) των τραπεζών στους πολίτες χάνοντας από καταθέσεις και επενδύσεις εγκληματικά ύποπτων τραπεζικών προιόντων.

ΔΕΝ μερίμνησαν για ποσοστιαίες έστω επενδύσεις με θέσεις εργασίας του πλούσιου Βορρά στον Νότο με αντίστοιχο ποσοστιαίο πλαφόν απορρόφησης των προιόντων του πριν προβούν σε φθηνές εισαγωγες ομοειδών προιόντων, λόγω χαμηλής ισοτιμίας άλλων χωρών, για να εξασφαλίσουν ένα μίνιμουμ ισορροπίας.
Απεναντίας, χρησιμοποίησαν τις άλλες χώρες ως παζάρι καλύτερης τύχης των επενδύσεων των βιομηχάνων τους εκεί, υποσχόμενοι αθρόες εισαγωγές στην ΕΕ & αδιαφορώντας για τον Νότο πετώντας του ξεροκόμματα κοινοτικών κονδυλίων.
Φρόντισαν μόνο για τα κέρδη των πολυεθνικών εξαγωγέων τους και ας επένδυαν αλλού, στοχοποιώντας κράτη που αναγκαστικά κατέφευγαν στον υπερδανεισμό ως έσχατη λύση, χάνοντας την ανταγωνιστικότητα τους λόγω των συνθηκών που δημιούργησαν.
Ολα μαζί τα φόρτωσαν στις πλάτες των πολιτών αυξάνοντας συνεχώς τη φορολογία, περικόπτοντας από παντού κοινωνικό κράτος, φουσκώνοντας εκ νέου δημόσιο χρέος & συνεχίζουν.

Μη γελιέστε. Οταν μιλάνε για ευρωπαική ενοποίηση & προτάσεις Μακρόν που υποτίθεται αποδέχεται εν μέρει η Μέρκελ, εννοούν τραπεζική ενοποίηση & ΟΛΑ φορτωμένα στους πολίτες. Διότι πολύ απλά τα τρία τέταρτα των τοξικών βρίσκονται συσσωρευμένα σε Γαλλογερμανικές τράπεζες.
Αυτός είναι ο πραγματικός συνδετικός κρίκος Γαλλίας-Γερμανίας. 
Απλά φροντίζουν να τον ωραιοποιούν περιγραφοντάς τον διαφορετικά απ’ότι είναι στη πραγματικότητα. 
Τα πράγματα χειροτερεύουν, δεν βελτιώνονται.
Ο Μακρόν μπορεί να έκανε πίσω τώρα στο θέμα της φορολόγησης της ενέργειας φοβούμενος την εντονη & γενικευμένη αντίδραση, αλλά θα επανέλθει…ίσως με διαφορετικό τρόπο, πάντως θα επανέλθει. Πάντα έτσι γίνεται.
Κι ας μη θριαμβολογούν κάποιοι…μόνο να κρατάνε μικρό καλάθι.

Αυτή η ΕΕ μεσομακροπρόθεσμα είναι καταδικασμένη. Εσπειρε & θερίζει διαρκώς κρίσεις, μέχρι να γενικευτούν. 
Δεν έδωσε προοπτικές στους πολίτες. 
Οι χώρες αργά η γρήγορα λόγω αντίδρασης των λαών & εξαέρωσης των πολιτικών που την έφεραν στη θέση αυτή, θα κληθούν να διαλέξουν συμμαχίες μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αναλόγως συμφερόντων. Κάποιες έχουν διαλέξει ήδη….κι εμείς. 
Η Γερμανία έχει τη ψευδαίσθηση ότι θα επιβιώσει μόνη, εξ’ου και το μάζεμα που κάνει σε βάρος όλων, εκμεταλλευόμενη γι αυτήν τώρα το φθηνό ευρώ. Δεν θα μπορέσει.
Ναι αλλά ο Τραμπ είναι ηλίθιος και εχθρός….

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην προσωπική σελίδα της Κατερίνας Πάντα στο facebook 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…