ΣΛ

Σάββας Λιβάνιος

Μελισσανίδης: «Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της διαιτησίας και της αθλητικής δικαιοσύνης»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέθεσε στη δίκη των «28» που αφορά το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, υποστηρίζοντας πως ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της διαιτησίας και των δικαιοδοτικών οργάνων και ότι ήταν όλα μιλημένα, ενώ αποκάλεσε τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, «Φιλιππινέζα».

EK Melissanidis

«Στο ποδόσφαιρο πάντα υπήρχε μια εύνοια προς τις μεγάλες ομάδες, αλλά από το 2010 και μετά τα πράγματα είχαν πάρει τέτοια τροπή που η εύνοια ήταν για μία ομάδα, τον Ολυμπιακό. Κι αυτό από μία «ομάδα» που ήταν μέσα από την ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, από τον κ. Σαρρή και τους συνεργάτες του. Εκείνη την εποχή υπήρχε, δηλαδή, ένα «μπλοκ» μέσα στην ομοσπονδία που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας ομάδας. Και είχε τον έλεγχο της διαιτησίας και των δικαιοδοτικών οργάνων. Όταν είσαι πρόεδρος στην Ομοσπονδία, κάνεις ό,τι θέλεις. Η ΚΕΔ ήταν υπάλληλοι κανονικοί».

Η πρόεδρος της έδρας του ζήτησε να γίνει πιο συγκεκριμένος και ο μάρτυρας κατέθεσε: «Όταν έρχεται ένα πόρισμα στην ΕΠΟ που έχει συντάξει ο αθλητικός εισαγγελέας, ο κ. Κορέας, και η ομοσπονδία δεν κάνει τίποτα, αυτό τα λέει όλα. Εσείς πώς το βλέπετε; Εδώ υπάρχει ένα τσουβάλι με κασέτες, που τις έχουμε όλοι ακούσει. Όταν διαβάζεις το περιεχόμενο τρομάζεις».

«Ειδοποίησε Μαρινάκη-Σαρρή»

Στην συνέχεια ο «Τίγρης» είπε: «Στην ΚΕΔ πιστεύω ότι ήταν θύματα. Ίσως ήταν και υπάλληλοι. Απόδειξη γι’ αυτό είναι ο Ζωγράφος που ήταν αρχιδιαιτητής ένα διάστημα. Πριν μου είπαν ότι ήταν ταξιτζής, μετά βρέθηκε επικεφαλής στην ΚΕΔ. Κάποιοι τον χτύπησαν και βρέθηκε στο νοσοκομείο. Τη μέρα που έγινε το ατύχημα δεν ειδοποίησε ούτε αστυνομία, ούτε δικαιοσύνη, μόνο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον Σαρρή. Αυτό για μένα λέει πολλά. Αυτός τα οργάνωνε τότε όλα, ήταν ο αρχιμάγειρας. Μιλάω για τον Ζωγράφο. Δεν είμαι χθεσινός, έβλεπα διαιτητές που έβαζαν και μπορούσα να καταλάβαινα τι θα έκαναν. Θυμάμαι από το 2013 και μετά με τους διαιτητές που έβαζαν, τι γίνονταν. Εκείνη την εποχή από τον Νοέμβριο έβγαινε ο πρωταθλητής. Τι ψάχνετε; Το κόκκινο φασόλι;»

«Τους είπαν να κάτσουν να χάσουν»

Στη συνέχεια ο Δ. Μελισσανίδης κατέθεσε για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια«Εγώ μπορώ να πω από το 2013 και μετά. Ποιος έβγαλε τους πίνακες διαιτησίας ψάξτε το στις κασέτες της ΕΥΠ. Δεν έκανε την καταγραφή ένας απλός ντεντέκτιβ. Η ίδια η ΕΥΠ την έκανε. Έπιασα τον Γεωργέα και του είπα τι έγινε; Ο Γεωργέας μου είπε ότι «μπήκαν στα αποδυτήρια και μου είπαν να κάτσουμε να χάσουμε και εγώ απευθύνθηκα στον προπονητή και του ζήτησα να με αντικαταστήσει από τον αγώνα με τον Ολυμπιακός». Μου τα είπε και ο Καλαϊτζίδης αυτά».

Η πρόεδρος της έδρας διέκοπτε τον μάρτυρα πριν ολοκληρώσει την απάντηση του κι αυτός της είπε: «Όλη η Ελλάδα το ξέρει, σας είπα ένα τσουβάλι κασέτες έχει η ΕΥΠ. Κι εγώ λέω τη γνώμη μου. Με τις ερωτήσεις σας δεν με αφήνετε να πω αυτό που θέλω. Μη σκρινάρετε…».

Διαβάστε τη συνέχεια στο documentonews.gr 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…