Newsroom

Newsroom

Μέλη Δ.Σ. Λαϊκής: "Δισ. ευρώ έφυγαν από Κύπρο για Ελλάδα"

Κάθε ημέρα που περνά φωτίζονται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες του σκανδάλου της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, το οποίο αναλύεται και…

laiki

Κάθε ημέρα που περνά φωτίζονται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες του σκανδάλου της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, το οποίο αναλύεται και στο τεύχος του HOT DOC που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Για δισεκατομμύρια ευρώ που έφυγαν από την Κύπρο και κατέληξαν σε πρόσωπα κι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έκαναν λόγο τρία μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας που κατάθεσαν στην κυπριακή Βουλή, τα οποία μάλιστα κατάγγειλαν πως από τα στοιχεία που κατέχουν, διαπιστώνεται η ανάμειξη μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από τη διοίκηση της Λαϊκής. Οι Α. Φιλίππου, Μ. Χατζηγιαννάκης και Ν. Χατζηνικολάου δεν προχώρησαν σε ονοματολογία, εκφράζοντας φόβο για τη ζωή τους, τονίζοντας μάλιστα στους βουλευτές που τους εξέταζαν πως το ρίσκο που καλούνται να αναλάβουν είναι πολύ μεγάλο.

Στο μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε πως η έρευνα για τη Λαϊκή Τράπεζα θα συνεχιστεί και θα καλύψει αγορά ελληνικών ομολόγων, επέκταση στο εξωτερικό και ρόλο και ευθύνες όλων των εμπλεκομένων. Ωστόσο, παραδέχεται ότι η έκθεση του Οίκου Alvarez & Marsal δεν ερευνά σε βάθος τη Λαϊκή.