Newsroom

Newsroom

Μελέτη-φωτιά στα χέρια του Μητσοτάκη: Σοκαριστική πρόβλεψη για την τιμή της βενζίνης

Στα αστικά κέντρα η τιμή της απλής αμόλυβδης μπορεί να φτάσει και τα 2,80 ευρώ ανά λίτρο

5536428

Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση καθώς στα χέρια του πρωθυπουργικού επιτελείου έχει φτάσει μελέτη με εφιαλτικές προβλέψεις για την τιμή της βενζίνης το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr που υπογράφει ο Θοδωρής Παναγούλης, στο Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να έχει φτάσει μελέτη η οποία, αναλύοντας τα σημερινά δεδομένα και τις μελλοντικές εκτιμήσεις, προβλέπει ότι δεν είναι καθόλου απίθανο εντός των επόμενων 40 ημερών, δηλαδή μέχρι τα τέλη Ιουνίου, η τιμή της απλής αμόλυβδης να φτάσει στα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι και τα 2,80 ευρώ ανά λίτρο.

Αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες τιμές στα νησιά, τα οποία, εν μέσω τουριστικής περιόδου, θα δουν την τιμή της αμόλυβδης να σπάει το φράγμα των 3 ευρώ ανά λίτρο.

Η επιδότηση για την αγορά καυσίμων μέσω του fuel pass και η έκπτωση στην αγορά πετρελαίου κίνησης, έστω και μικρή, έχει ήδη υπερκεραστεί από τις εξελίξεις. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής όπως η επιδότηση των 40 – 50 ευρώ για την κατανάλωση βενζίνης και η επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, την ώρα που οι καταναλωτές βλέπουν την τιμή της αμόλυβδης να σπάει όλα τα ρεκόρ και να είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρωζώνη πίσω μόνο από τη Φινλανδία.

Τα εφιαλτικά αυτά σενάρια έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση δεδομένου ότι η «φωτιά» στα καύσιμα μας συνοδεύει επί μήνες, σε αναζήτηση κάποιων άμεσων μέτρων.

Στο βαθμό ωστόσο που δεν θέλει να μπει στη λογική της μείωσης φόρων, για λόγους προφανώς δημοσιονομικούς, υποχρεώνεται να συζητά για «συμφωνία κυρίων» με τους παράγοντες της αγοράς προκειμένου να αποκλιμακωθούν τουλάχιστον οι τιμές στα νησιά.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…