"Ψαλίδι" στην ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων - Τι αλλάζει με τα κουπόνια

Την περιστολή της ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων μέσω κουπονιών αλλά και τη μείωση του ανώτατου ορίου ανώνυμης χρηματοδότησης προβλέπει τροπολογία που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από ποινές εξαιτίας ψυχικής ή διανοητικής διαταραχή.

NewsRoom 20/12/2017 | 17:57

του Άγγελου Προβολισιάνου

Κατά την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, το ανώτατο όριο της ανώνυμης χρηματοδότησης «πέφτει» από τα 50 ευρώ στα 15 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό της ιδιωτικής χρηματοδότησης μέσω κουπονιών ορίζεται πλέον στα 75.000 ευρώ από τα 100.000 ευρώ που ήταν. 

«Επανακαθορίζονται οι όροι αναφορικά με την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων μέσω έκδοσης κουπονιών και συγκεκριμένα, μειώνεται από 50 ευρώ σε 15 ευρώ το ανώτατο όριο ανώνυμης χρηματοδότησης, το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται στα 75.000 ευρώ (αντί 100.000 ευρώ που ισχύει) ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων κατ΄έτος  και δεν υπερβαίνει το 4% (αντί του 5% που προβλέπεται) της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης του προηγούμενου έτους ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων» σημειώνεται στην τροπολογία.

Μάλιστα, θεσπίζονται κυρώσεις για τα κόμματα, τους συνασπισμούς κομμάτων αλλά και βουλευτές ή ευρωβουλευτές σε περίπτωση παράβασης των ισχυουσών διατάξεων για την ιδιωτική χρηματοδότηση. 

Η τροπολογία:

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.