Μειώνεται η ένταση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια

Μειωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση της φωτιάς που μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια.

5772ab251dc5248f5e8b4c1e

Προσπάθειες καταβάλλονται προκειμένου να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος επέκτασής της, τόσο ως προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, όσο και προς τους οικισμούς Στεφάνη, Πράσινο και Πάνακτος.

Σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων η ισχυρή απογευματινή βροχή.

Επί τόπου θα βρίσκονται μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 6 Canadair, 4 αεροσκάφη PZL και 6 ελικόπτερα. Επίσης επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 76 οχήματα και 180 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επιπλέον, τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν 100 στρατιώτες, 23 υδροφόρες των δήμων, 10 ιδιωτικές υδροφόρες και 18 χωματουργικά μηχανήματα από την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Η αυριανή ημέρα προβλέπεται δύσκολη ως προς την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών, υπάρχει υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) Πυρκαγιάς.

Από την ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, διαφαίνεται ότι ο άνεμος διαδραμάτισε -και διαδραματίζει- σημαντικό ρόλο για την εξέλιξή της.

Η αρχική εστία σημειώθηκε νότια του χωριού Στεφάνη, σε δασική έκταση, στις 22:40 του Σαββάτου. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα με 40 πυροσβέστες και 18 οχήματα.

Την Κυριακή, με το πρώτο φως της ημέρας, τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν από αέρος 6 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα Σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και έφτασαν τους 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής, λόγω της έντασης και της συνεχούς εναλλαγής της διεύθυνσης των ανέμων, του ανάγλυφου του εδάφους, αλλά και του περιορισμένου δικτύου δασικών δρόμων, η περίμετρος της πυρκαγιάς διευρύνθηκε. Οι επίγειες δυνάμεις ισχυροποιήθηκαν και στο μέτωπο πλέον επιχειρούσαν 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο.

Από τη Δευτέρα, τα βασικά μέτωπα της πυρκαγιάς κινήθηκαν βορειοδυτικά προς τις περιοχές Πράσινο και Πάνακτο και νοτιοανατολικά προς τα νταμάρια Φράγκου. Από αέρος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέδραμαν 8 Canadair, 4 PZL και 7 ελικόπτερα, μεταξύ των οποίων δύο Chinook του Στρατού.

Σημειώνεται ότι κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα Canadair CL-215 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση κοντά στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους διεκομίσθησαν σώοι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…