Newsroom

Newsroom

Mείωση έως 15% στη ρωσική παραγωγή πετρελαίου το 2020 αναμένει η Μόσχα

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί στα 480 εκατ. με 500 εκατ. τόνους (9,6 εκατ. με 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα), από το υψηλό επίπεδο της μετασοβιετικής περιόδου των 560 εκατ. τόνων που καταγράφηκε το 2019.

money 1504096 1920

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας του μπορεί να μειωθεί έως και 15% φέτος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο αντιστοιχεί στην πρώτη ετήσια μείωσή της παραγωγής από το 2008.

Ο Νόβακ αναφέρθηκε στη συμφωνία αυτό τον μήνα μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου για την από κοινού μείωση της παραγωγής αργού κατά σχεδόν 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο, με στόχο να αντιμετωπιστεί η βουτιά που έχουν καταγράψει οι τιμές εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί στα 480 εκατ. με 500 εκατ. τόνους (9,6 εκατ. με 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα), από το υψηλό επίπεδο της μετασοβιετικής περιόδου των 560 εκατ. τόνων που καταγράφηκε το 2019, δήλωσε ο Νόβακ.

Η μείωση του 2008 στη ρωσική παραγωγή πετρελαίου, καθώς οι τιμές υποχώρησαν λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανήλθε μόλις στο 0,7%.

Ο Νόβακ δήλωσε επίσης ότι στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμφωνίας για την προσφορά του αργού, η παραγωγή θα μειωθεί στα πετρελαϊκά έργα που διαχειρίζονται τόσο ξένες όσο και εγχώριες εταιρίες.

Διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί, όπως η ExxonMobil και η Shell, συμμετέχουν σε πολλά έργα πετρελαίου και αερίου στη Ρωσία με βάση συμφωνίες διαμοιρασμού της παραγωγής που υπογράφηκαν τη δεκαετία του 1990.

Ο Νόβακ δήλωσε ότι οι ρωσικές εταιρίες θα μειώσουν την παραγωγή τους κατά 19% από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της συμφωνίας υπό τον ΟΠΕΚ, όπως μετέδωσε το Interfax.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…