Newsroom

Newsroom

Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας, συνδέονται με την κατανάλωση καυσίμων

Σύνδεση του ύψους των τελών κυκλοφορίας με την κατανάλωση καυσίμων σε κάθε όχημα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές…

Σύνδεση του ύψους των τελών κυκλοφορίας με την κατανάλωση καυσίμων σε κάθε όχημα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ουσιαστικά μελετά, δηλαδή, τη μείωση των τελών κυκλοφορίας μέσω αύξησης του φόρου στη βενζίνη και στα λοιπά καύσιμα.

Έτσι θα επιβαρύνονται περισσότερο όσοι κινούν πολύ το αμάξι τους ή έχουν αυτοκίνητα που «καίνε» πολύ. Αντίθετα, αισθητές μειώσεις θα υπάρξουν για όσους είναι πιο φειδωλοί στη χρήση του αυτοκινήτου ή διαθέτουν αμάξι που δεν καταναλώνει πολύ βενζίνη.

Όπως ανάφερε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, τα τέλη κυκλοφορίας θα μειωθούν, αλλά θα επιβληθεί ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους που θα συνδεθεί με τη βενζίνη.

«Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κ.λπ.», πρόσθεσε ο υπουργός.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…