Μειώνεται η ύλη των Πανελλαδικών – Πριν το Πάσχα οι ανακοινώσεις

Λίγο μετά την επιστολή καθηγητών και τα σχετικά αιτήματα μαθητών, η υπουργός δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μείωση της ύλης.

ek panellinies panelladikes 3

Στην κατεύθυνση της μείωσης της εξεταστέας ύλης από τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις κινείται το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της υπουργού.

«Οι Πανελλαδικές θα γίνουν και είναι σταθερή επιδίωξη μας να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο. Προτεραιότητα έχουμε τους μαθητές της Γ Λυκείου. Υπάρχει ένας προσανατολισμός προς μείωση κάποιας ύλης, η οποία θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Επίσης σκεφτόμαστε και την επέκταση του σχολικού έτους. Θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία και στις περιοχές Ζακύνθου, Ηλείας, Αχαϊας 5,5 εβδομάδες», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Κεραμέως, όπως αναφέρει το εκπαιδευτικού περιεχομένου especial.gr.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 11 Μαρτίου οπότε και έκλεισαν τα σχολεία. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη. Σε κάθε περίπτωση οι ανακοινώσεις ανα

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία».  

Προηγήθηκε επιστολή καθηγητών για μείωση της ύλης

Λίγες ημέρες πριν τις σχετικές ανακοινώσεις της κ. Κεραμέως, δεκάδες καθηγητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης είχαν απευθυνθεί στην υπουργό με επιστολή τους, με την οποία ζητούσαν τη μείωση της ύλης των Πανελλαδικών εξετάσεων τονίζοντας ότι «καλό είναι όλοι μας, απ’ όποια θέση και αν υπηρετούμε την Εκπαίδευση ο καθένας, να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τους μαθητές».

Στην επιστολή σημειωνόταν ότι «η έγκαιρη ανακοίνωση της περικοπής της ύλης θα διευκόλυνε όλους τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις να μελετήσουν έχοντας υπόψη τους την πραγματική ύλη στην οποία θα εξετασθούν».

Παράλληλα εξέφρασαν εξειδικευμένο αίτημα σχετικά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, κάνοντας λόγο για δυσκολίες και ασάφειες στον νέο τρόπο εξέτασης του συγκεκριμένου μαθήματος, που πλέον περιλαμβάνει και θέμα επί αδίδακτου λογοτεχνικού κειμένου, το οποίο μένει πλέον να αποδειχτεί αν έγινε δεκτό από το υπουργείο όταν ανακοινωθεί επισήμως η μείωση της ύλης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή