Newsroom

Newsroom

Μειώνει την επισιτιστική βοήθεια προς τη Συρία ο ΟΗΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να μειώνουν την επισιτιστική βοήθεια που χορηγούν στους Σύρους κατά 40% λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης, δήλωσε στο…

Τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να μειώνουν την επισιτιστική βοήθεια που χορηγούν στους Σύρους κατά 40% λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αναπληρώτρια διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, Ελίζαμπεθ Ράσμουσον.

Ο ΟΗΕ διανέμει βοήθεια σε τρόφιμα σε συνολικά 4,2 εκατ. πρόσωπα στη Συρία, μια χώρα η οποία σπαράσσεται τα τελευταία τρία χρόνια από έναν εμφύλιο πόλεμο ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 200.000 ανθρώπους. Σύμφωνα με την Ράσμουσεν, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα θα συνεχίσει να διανέμει βοήθεια στον ίδιο αριθμό ανθρώπων αλλά η ποσότητά της θα μειωθεί κατά 40% λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης προς αυτό. Η ίδια διευκρίνισε ότι οι περίπου 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες εκτός της χώρας θα πληγούν επίσης από τη μείωση της επισιτιστικής βοήθειας από τον Νοέμβριο

Η ποσότητα της βοήθειας σε τρόφιμα για τους Σύρους πρόσφυγες στον Λίβανο θα μειωθεί από 20 ως 30%, ενώ στην Τουρκία το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα δεν θα διανέμει πλέον βοήθεια σε όλους τους καταυλισμούς των Σύρων προσφύγων.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα χρειάζεται 352 εκατ. δολάρια (280 εκατ. ευρώ) ως τα τέλη του τρέχοντος έτους, ανέφερε η Ράσμουσεν, η οποία βρίσκεται στο Κουβέιτ για να συμβάλει στη διοργάνωση μιας ακόμη συνόδου των σημαντικότερων δωρητών όσον αφορά τη συριακή κρίση.

Τον Ιανουάριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014 στο Κουβέιτ οργανώθηκαν δύο διεθνείς σύνοδοι στις οποίες έγιναν δεσμεύσεις για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 6 δισεκ. δολαρίων σε βοήθεια για τη Συρία. Όμως αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Κουβέιτ επισήμαναν σήμερα πως πολλές από τις χώρες που είχαν δεσμευθεί να χορηγήσουν βοήθεια δεν τίμησαν τις υποσχέσεις τους.

Μια τρίτη σύνοδος για τον σκοπό αυτό πρόκειται να γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο, αν και μένει ακόμη να καθοριστεί πού, σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

«Ο προσωρινός προϋπολογισμός (του Προγράμματος) ήταν 4,2 δισεκ. δολάρια για το 2014, αλλά τώρα οι ανάγκες ανέρχονται σε 8,5 δισεκ. δολάρια», εξήγησε η Ράσμουσον, αναφέροντας ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες μόνον για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού της Συρίας είναι της τάξης των 2 δισεκ. δολαρίων.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…