Newsroom

Newsroom

Μείον ένας στο ΔΣ της Αθήνας: Σε αργία τέθηκε ο Κασιδιάρης

Με 48 αντί για 49 μέλη θα συνεδριάζει πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με το έδρανο του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, να παραμένει κενό.

5171612 1

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ο καταδικασμένος σε φυλάκιση για συμμετοχή στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, τέθηκε σε αργία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών από χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεδριάζει με 48 αντί για 49 μέλη, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», έλαβε την απόφαση να θέσει σε αργία από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, τον φυλακισμένο για συμμετοχή στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Πλέον ο Η. Κασιδιάρης δεν θα συμμετέχει ούτε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, της οποίας ήταν μέλος. Μία ημέρα μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση, σφραγίστηκαν τα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής», της παράταξης δηλαδή της ναζιστικής οργάνωσης, της οποίας και ηγείται ο Κασιδιάρης, ενώ παράλληλα ανακλήθηκε και η απόσπαση τεσσάρων δημοτικών υπαλλήλων στα γραφεία.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αναμένεται να συνεδριάσει εντός της εβδομάδας μέσω τηλεδιάσκεψης.