Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει λάβει σαφή εντολή από το λαό

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον μεταβατικό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

meimarakis paulopoulos

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον μεταβατικό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία ώστε να παραμείνει μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης» ενώ υπογράμμισε ακόμη μια φορά πως αυτή είναι και η εντολή που έχει λάβει ο Αλέξης Τσίπρας από τον λαό.

Ο μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς όπως δήλωσε χθες, δεν εμπιστεύεται καθόλου τον πρωθυπουργό για να μιλήσει μαζί του.

«Δεν τον εμπιστεύομαι να μιλήσουμε κατ’ ιδίαν αν δεν έχω μαζί μου άλλα τρία άτομα και δύο κασετοφωνάκια. Φοβάμαι ότι μπορεί να με χρησιμοποιήσει. Οι μέρες είναι ιστορικές» είπε χαρακτηριστικά.

«Αμέσως μόλις με κάλεσε και ανταποκρινόμενος στο τηλεφώνημα του γραφείου του και μαθαίνοντας ότι θα έρθει να σας ενημερώσει επικοινώνησα αμέσως μαζί σας και είπα να έρθω σήμερα το πρωί ώστε εσείς ως θεσμικός παράγον και ευτυχώς που είστε εσείς και ευτυχώς που ο ΠτΔ είναι το σύμβολο που ενώνει όλον τον ελληνικό λαό» είπε απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ζήτησα να ενημερωθώ από εσάς και να επαναλάβω την πρόθεση της ΝΔ την αυτονόητη η οποία έχει εκφραστεί παντού ότι θέλουμε μια συμφωνία όπως την έχουμε περιγράψει με αυτά τα γενικά χαρακτηριστικά και θυμάστε εγώ ήμουν από εκείνους που έλεγα ότι δεν πρέπει να είναι και πολύ λεπτομερή για να έχει ο πρωθυπουργός και την ευχέρεια και την ευελιξία και την διαδικασία για να μπορεί να έρθει και η Ελλάδα να είναι στο ευρώ, είναι κόκκινη γραμμή αυτή για εμάς» συμπλήρωσε.