Μεϊμαράκης: Η Βουλή να τροποποιεί μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις, ανεξάρτητα από το αν είναι Αναθεωρητική ή όχι

Τη δυνατότητα να τροποποιεί η Βουλή μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις, ανεξάρτητα από το αν είναι Αναθεωρητική ή όχι, με πολύ…

Τη δυνατότητα να τροποποιεί η Βουλή μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις, ανεξάρτητα από το αν είναι Αναθεωρητική ή όχι, με πολύ αυξημένη πλειοψηφία, πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης.

Στην ομιλία του στην έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας: «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών», ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως «πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις τις οποίες είχαμε, να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και αντίστοιχα με την κρισιμότητα των περιστάσεων και των καταστάσεων καθώς, τελικά, οι θεσμοί οι οποίοι υπήρχαν υπηρετούσαν μια ήρεμη περίοδο άλλων οικονομικό-πολιτικών συνθηκών οι οποίες όμως μεταβλήθηκαν, κυρίως με την παγκοσμιοποίηση και πρέπει τώρα σε περίοδο κρίσης  να συντονιστούμε και να σχηματίσουμε μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης».

Και πρόσθεσε: «Πολλώ δε μάλλον όταν μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να μπορέσουμε πράγματι να βρούμε την ευελιξία να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα των καιρών. 

Καταθέτω πρόταση για να μπορούμε να αποφεύγουμε τις αγκυλώσεις,  τώρα, σε περίοδο κρίσης, σύμφωνα με την οποία ζητώ: μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις να μπορούμε να τις τροποποιούμε ανεξάρτητα από το αν η Βουλή είναι Αναθεωρητική ή όχι, με εντολή της προηγούμενης με μια πολύ αυξημένη πλειοψηφία, 35ή 45».

«Προσωπικά είχα αναφερθεί και στο παρελθόν σε μια πρόταση, για να μπορούμε να αποφεύγουμε τις αγκυλώσεις και την καταθέτω εκ νέου τώρα, σύμφωνα με την οποία ζητώ μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις να μπορούμε να τις τροποποιούμε ανεξάρτητα από το αν η Βουλή είναι Αναθεωρητική ή όχι, με εντολή της προηγούμενης με μια πολύ αυξημένη πλειοψηφία», είπε ενώ διερωτήθηκε: «Δεχόμαστε ή όχι πως η Βουλή είναι το κυρίαρχο Σώμα στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία;».

Και συμπλήρωσε: «Αν λοιπόν υπάρχει ομοφωνία ή τα 4/5 ή τα 3/5 της Βουλής, ανάλογα με το θέμα και συμφωνούμε στην αλλαγή μιας διάταξης, όπως για παράδειγμα ο Νόμος Περί Ευθύνης Υπουργών, γιατί να μη δώσουμε το δικαίωμα να είναι πιο ευέλικτο το Συνταγματικό καθεστώς και αντ’ αυτού να πρέπει να περιμένουμε πέντε ή δέκα χρόνια για την τροποποίηση της;».

Τέλλογλου και Κουκάκης κλήθηκαν να καταθέσουν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στον Ντογιάκο

Τέλλογλου και Κουκάκης κλήθηκαν να καταθέσουν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στον Ντογιάκο

Μέσω του Twitter, οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Τάσος Τέλογλου, αναφορικά με την εξέλιξη της…

Η Χρύσπα ενάντια στην ομοφοβία: «Τι σημαίνει άνδρας ή γυναίκα; Δεν διαχωρίζω τα ερωτικά γούστα»

Η Χρύσπα ενάντια στην ομοφοβία: «Τι σημαίνει άνδρας ή γυναίκα; Δεν διαχωρίζω τα ερωτικά γούστα»

Η τραγουδίστρια απάντησε για το φλερτ, την πίστα και τις παραβιαστικές συμπεριφορές.