Newsroom

Newsroom

Μέχρι και 80.000 ευρώ κοστίζει το τελευταίο φύλλο Charlie Hebdo

Εξαντλήθηκε από χθες μέσα σε λίγες μόλις ώρες από τα σημεία πώλησης Τύπου, το τελευταίο φύλλο της σατιρικής εφημερίδας Charlie…

moameth

Εξαντλήθηκε από χθες μέσα σε λίγες μόλις ώρες από τα σημεία πώλησης Τύπου, το τελευταίο φύλλο της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Η εφημερίδα προσφέρεται πλέον για αγορά στο διαδίκτυο, σε αστρονομικές τιμές! Σήμερα έγιναν σχεδόν 80 προσφορές στον αμερικανικό ιστότοπο eBay για το φύλλο, όπου η τιμή «άμεσης» πώλησης κυμάνθηκε από τα 650 ευρώ στα 1.000 ευρώ και σε μια περίπτωση ακόμη και στα 80.000 ευρώ!

Σε πολλές δημοπρασίες η τιμή έφθασε στα 500 ευρώ και σε δύο ακόμη και τα 60.000 ευρώ και τα 75.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να είναι εγγυημένο ότι οι προσφορές αυτές συνεπάγονται την καταβολή του ποσού (ο νικητής της δημοπρασίας μπορεί, στο τέλος, να αποσυρθεί).

«Σπάνιο: το τελευταίο φύλλο της Σαρλί Εμπντό» γράφει μια καταχώριση. Ένας πωλητής «στρατιωτικών προϊόντων» πρότεινε την αγορά «του τελευταίου φύλλου της Σαρλί Εμπντό πριν από την επίθεση». Εκτός του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας, άλλοι πωλητές πρότειναν την αγορά παλαιότερων φύλλων που έγραψαν ιστορία, όπως εκείνο του Νοεμβρίου του 2011 όταν η συντακτική ομάδα είχε αλλάξει τον τίτλο της έκδοσης, σε Σαρία Εμπντό. Ένα εξ αυτών πωλείται στην τιμή των 15.000 ευρώ, κι ο πωλητής του υποστηρίζει πως θα διαθέσει το ποσό σε μία οργάνωση που βοηθά θύματα επιθέσεων.

Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που «κράζουν» το ebay, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση ενός τραγικού περιστατικού.  Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, οι συναλλαγές αυτές προκάλεσαν αποδοκιμασία: «business is business, είναι θλιβερό» ήταν το σχόλιο που ανάρτησε ένας χρήστης στο Twitter.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το eBay υπενθύμισε ότι αποτελεί «μια ανοικτή αγορά, που δεν επιβάλλει κανέναν περιορισμό αναφορικά με την τιμή των αντικειμένων που τίθενται προς πώληση».

Δείτε ενδεικτικές δημοπρασίες με το τελευταίο τεύχος

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…