Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ο Λιγνάδης

Η υπόθεση Λιγνάδη είναι ντροπιαστική για την υπουργό Πολιτισμού, για την κυβέρνηση που δεν έχει κινήσει κάθε διαδικασία αποπομπής και καταγγελίας του, για τη δικαιοσύνη που δεν έχει κάνει φύλλο και φτερό την υπόθεση.

5248986 0

Και γνωστός από πριν ήταν και “χρυσό παιδί” του Εθνικού. Διορίστηκε. Γνωστός για το γίγνεσθαι, για το ποιόν, για όσα κατηγορείται. Όλοι ήξεραν, αλλά είναι θέμα ολόκληρης της κοινωνίας αυτό: Προτιμά να κωφεύει μέχρι να μην μπορεί πια να αγνοεί τη φασαρία. Και τότε, πέφτει από τα σύννεφα.

Η υπόθεση Λιγνάδη είναι ντροπιαστική για την υπουργό Πολιτισμού, για την κυβέρνηση που δεν έχει κινήσει κάθε διαδικασία αποπομπής και καταγγελίας του, για τη δικαιοσύνη που δεν έχει κάνει φύλλο και φτερό την υπόθεση. Γιατί ο Λιγνάδης δεν έχει εις βάρος του ούτε μία, ούτε δύο καταγγελίες. Έχει μία σωρεία και μάλιστα μερικές από αυτές είναι ανατριχιαστικά περιγραφικές: Σαδιστικοί βιασμοί με συνεργούς, παιδεραστία, αμέτρητος πόνος.

Ο κύριος πήγε στη ΓΑΔΑ κι έφυγε κύριος. Με τόσες καταγγελίες εις βάρος του θα έπρεπε να διαταχθεί έρευνα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Τα ΜΜΕ μιλούν οριακά για σκευωρία, από την άλλη είμαστε κι εμείς με το παραδοσιακό μας αντανακλαστικό της κλειδαρότρυπας: Βγάζουμε συμπεράσματα, φορτίζουμε το κλίμα και κάνουμε χρήση της πιο βίαιης γενίκευσης που μπορεί να γίνει, αυτή εις βάρος παιδιών. 

Δεν είναι όλοι παιδεραστές, είναι ηθικά υπεύθυνοι για τη συγκάλυψη, όμως. Αλλά παιδεραστές δεν είναι. Αυτό έχει σημασία να τονιστεί για τα θύματα, για το τραύμα που φέρουν αυτά τα παιδιά. Για τη γενίκευση του φόβου. Μετά από μία τέτοια εγκληματική εμπειρία, το μόνο που τους λείπει είναι να αναβιώνουν το τραύμα διαρκώς.

Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα της ΝΔ. Η συγκάλυψη Λιγνάδη αφήνει ανεξέλεγκτα τα ΜΜΕ και οποιοδήποτε άλλο να βγάζει συμπεράσματα. Τα θύματα δε δικαιώνονται, πονάνε. Όσο ο Λιγνάδης δεν οδηγείται στις νόμιμες διαδικασίες και μάλιστα έχει συμμάχους, τα θύματά του φθείρονται ακόμα περισσότερο.

Μου αρκούν οι μαζεμένες καταγγελίες, μου αρκούν πολύ για να πάρω θέση υπέρ των θυμάτων. Είναι ζήτημα αρχής, ψυχής. Είσαι με τον θύτη ή με το θύμα, ουδέτερη στάση δεν μπορεί να κρατηθεί. Αλλά προσοχή: Είμαστε με τα θύματα κι οφείλουμε να ζητούμε δικαιοσύνη και, όσο γίνεται, να κρατάμε τη διακριτικότητα που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Παραταύτα, το γεγονός παραμένει ως έχει: Η συγκάλυψη Λιγνάδη θα στιγματίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πάντα, γιατί πρόκειται για σκάνδαλο από αυτά που μένουν στην ιστορία.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…