Newsroom

Newsroom

Μεγαλύτερο προϋπολογισμό από την Ε.Ε. έχει η ιταλική μαφία

Μεγαλύτερο προϋπολογισμό από εκείνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει η ιταλική μαφία σύμφωνα τον διευθυντή της πολιτικής ασφάλειας της χώρας, Giovanni Brauzzi,…

italia

Μεγαλύτερο προϋπολογισμό από εκείνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει η ιταλική μαφία σύμφωνα τον διευθυντή της πολιτικής ασφάλειας της χώρας, Giovanni Brauzzi, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες είπε ότι τα έσοδα της ιταλικής μαφίας ξεπερνούν τα 200 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που συνολικές δαπάνες της Ε.Ε. ανέρχονται σε 140 δισ. μόλις. 

Σύμφωνα με τον Brauzzi, μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της μαφίας βρίσκεται στο εξωτερικό και μόλις το 10% των δραστηριοτήτων της βρίσκεται στην Ιταλία. “Το υπόλοιπο μέρος του προϋπολογισμού τους το επενδύουν σε άλλες χώρες. Έχουν καλούς φίλους παντού”, τονίζει.

Σύμφωνα με την Confesercenti, τον οργανισμό που ασχολείται με τις ιταλικές επιχειρήσεις, το 2012 η μαφία είχε κύκλο εργασιών 140 δισ. ευρώ. Μάλιστα, ο οργανισμός την είχε χαρακτηρίσει τη μεγαλύτερη “τράπεζα” στη χώρα με 65 δισ. ευρώ ρευστότητα κεφαλαίων αλλά και ολοένα και αυξανόμενο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να συνεργαστούν μαζί της, καθώς η οικονομική κρίση και η αδυναμία των τραπεζών να τις χρηματοδοτήσουν τις έχουν στρέψει προς αναζήτηση βοήθειας σε άλλα μέρη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…