Μεγαλώνει το σχολικό έτος, μικραίνουν οι σχολικές διακοπές

Αλλαγές σε ότι αφορά τη διάρκεια του σχολικού έτους και το χρονικό διάστημα που θα παραμένουν κλειστά τα σχολεία, ετοιμάζει…

sxoleio 1 1

Αλλαγές σε ότι αφορά τη διάρκεια του σχολικού έτους και το χρονικό διάστημα που θα παραμένουν κλειστά τα σχολεία, ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Η επιμήκυνση είναι πολύ πιθανό να ισχύσει από φέτος για τους καθηγητές. Σκοπός είναι μέχρι  τα μέσα Ιουλίου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, που συνήθως γίνονται στο «παρά πέντε», πριν την έναρξη των σχολικών μαθημάτων.

Σε ότι αφορά την επόμενη χρονιά, αυτό που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 8 Σεπτεμβρίου αντί στις 11 που είναι καθιερωμένο,  ενώ η λήξη του σχολικού έτους να γίνεται λίγες ημέρες μετά.
 
Επίσης αυτό που εξετάζεται είναι η κατάργηση σχολικών αργιών, όπως της 7ης Ιανουαρίου του Αγίου Ιωάννη, η οποία καθιερώθηκε ως αργία ύστερα από φορά που «έπεσε» Παρασκευή και δόθηκε ως αργία.  Εξετάζεται επίσης και η επιστροφή στο σχολείο την Τετάρτη, μετά τον εορτασμό του Πάσχα, δίχως να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Σε ό,τι αφορά στις νέες παιδαγωγικές μεθόδους, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να μειώσει τη σχολική ύλη και να εφαρμόσει νέα παιδαγωγική μέθοδο, προκειμένου οι μαθητές να κατανοούν αυτά που διδάσκονται από τα βιβλία τους και να αποκτούν τις αντίστοιχες ικανότητες.

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

5911991 1

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

Την ελάχιστη πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς τη διερεύνηση του τραγικού ναυαγίου στηλιτεύουν η…