Μεγάλο χτύπημα του ΣΔΟΕ σε λαθραία ποτά και τσιγάρα

Τεράστια επιτυχία του Σ.Δ.Ο.Ε. Εντόπισε λαθραίες ποσότητες τσιγάρων και αλκοολούχων ποτών στον Ωρωπό και τον Πειραιά οι διαφυγόντες δασμοί από τα οποία ανέρχονται στο ποσό του 1.570.969,47 και 142.775,31 €, αντίστοιχα.

NewsRoom 15/04/2016 | 16:38

Συγκεκριμένα μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες σε έλεγχο που διενήργησαν στην περιοχή του Ωρωπού Αττικής, σε υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο, εντόπισαν φορτηγό όχημα με πινακίδες Βουλγαρίας το οποίο μετέφερε κιβώτια αλκοολούχων ποτών, χωρίς φορολογικά στοιχεία. Επίσης σε αποθηκευτικό χώρο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοολούχων ποτών, μηχανισμός αποκόλλησης ετικετών και ταινιών, θερμοπίστολα και ετικέτες εισαγωγέων αλκοολούχων ποτών.

Συνολικά κατασχέθηκαν 13.310 φιάλες διάφορων λαθραίων αλκοολούχων ποτών, 22.000 παραποιημένες ετικέτες με στοιχεία Ελλήνων εισαγωγέων ή αντιπροσώπων ποτών καθώς και τέσσερα θερμοπίστολα, για την αποκόλληση και επανακόλληση των ταινιών.

Οι ποσότητες των λαθραίων αλκοολούχων ποτών καθώς και το φορτηγό αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθησαν δυο ημεδαποί 40 και 59 ετών αντίστοιχα.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων για τις κατασχεθείσες ποσότητες υπερβαίνει το ποσό των 142.775,31 €, το δε ύψος των προστίμων αναμένεται να υπερβεί το ποσό των 450.000€.

Την Πέμπτη σε δεύτερη επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά, οι υπάλληλοι Σ.Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά και τη καθοριστική συμβολή σκύλου ανιχνευτή καπνικών της Υπηρεσίας καθώς και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών, εντόπισαν και κατάσχεσαν μεγάλες ποσότητες καπνικών σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προήρχετο από την Αίγυπτο με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα «πλαστικοί και σιδερένιοι σωλήνες».

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 90 χαρτοκιβώτια με τσιγάρα από διάφορες μάρκες.