Newsroom

Newsroom

Το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ της Στοκχόλμης στα "Κορίτσια"‏

Η τρίτη ταινία της Γαλλίδας σκηνοθέτιδος Σελίν Σιαμά, “ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ” (Girlhood), που έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες, κέρδισε το Μεγάλο…

girlhood

Η τρίτη ταινία της Γαλλίδας σκηνοθέτιδος Σελίν Σιαμά, “ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ” (Girlhood), που έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες, κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο – το 7,3 κιλών Μπρούντζινο Άλογο – στο 25ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Στοκχόλμης.  «Καλύπτει ένα κενό στις ιστορίες που διηγούνται οι ταινίες για το Παρίσι» δήλωσε η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, υπό την προεδρεία του Σουηδού σκηνοθέτη Ντάνιελ Εσπινόζα, η οποία έδωσε στην ταινία και το βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας για την υπέροχη δουλειά της Κριστέλ Φουρνιέ.
 
Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός νέου κοριτσιού, της Μαριέμ, που ζει σ’ ένα προάστιο του Παρισιού. Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, τις αδιέξοδες προοπτικές του σχολείου και το «νόμο» που έχουν επιβάλει τα αγόρια στη γειτονιά, η Μαριέμ ξεκινά μια νέα ζωή μετά τη συνάντηση της με μια ομάδα από τρία κορίτσια με ελεύθερο πνεύμα. Αλλάζει το όνομα και την εμφάνιση της και παρατάει το σχολείο για να γίνει αποδεκτή στη συμμορία, ελπίζοντας ότι έτσι θα νιώσει ελεύθερη και θα βρει τρόπο να δραπετεύσει από το γκέτο.
 
Η Σελίν Σιαμά («Αγοροκόριτσο») ασχολείται σ’ αυτήν την ταινία με τη συγκρότηση της γυναικείας ταυτότητας μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο κοινωνικής πίεσης, περιορισμών και ταμπού, αναδεικνύει τον κεντρικό ρόλο του παιχνιδιού με την «εικόνα» και την ταυτότητα, και θέτει το ερώτημα της νεότητας μέσα στην πραγματικότητα της σύγχρονης Γαλλίας.
 
Η ταινία κέρδισε πρόσφατα και το Βραβείο «TVE Another Look» στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ενώ είναι και μία από τις τρεις υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο των προβολών γι’ αυτό το βραβείο «Τα Κορίτσια» παίχτηκαν και στο πρόσφατο 55ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης παρουσία της νεαρής πρωταγωνίστριας τους Καριτζά Τουρέ.
 
«Τα Κορίτσια» θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την άνοιξη του 2015 σε διανομή της weird wave.
 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ