Το μεγάλο κομμωτήριο της κυβέρνησης

Όταν η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «σέβεται την αξία της θρησκείας» εννοεί ότι μεταξύ της ανθρώπινης ζωής και των θρησκόληπτων ψηφοφόρων της, ευλογεί τους δεύτερους

κομμωτηριο Medium

Το ότι στον 21ο αιώνα, θα ξεσπούσε θανατηφόρα επιδημία κι η επιστήμη θα βρισκόταν αντιμέτωπη με το ράσο, θα μπορούσε να υπάρχει μόνο ως σενάριο σε ταινία χαμηλού μπάτζετ. Αλλά δυστυχώς υπάρχει ως πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Έχουμε υπερορθόδοξη κυβέρνηση με υπουργούς ημιμαθείς, φανατικούς και ματαιόδοξους. Οι οποίοι εκτός από προγονοπληξία διέπονται κι από άκρως συντηρητικά θρησκευτικά δόγματα.

Σύμφωνοι, η δεξιά παράταξη ποτέ δεν διέκρινε την πολιτική από τη θρησκεία, ποτέ δεν ήταν οπαδός της θρησκευτικής ουδετερότητας και συχνά περιφρόνησε την κοσμικισμό. Αλλά τώρα που πεθαίνουμε σαν τις μύγες ελπίζαμε σε μία σωφροσύνη.

Όχι! Ο υπουργός Βορίδης, είναι της αρχής «πίστευε και μη ερεύνα», ο υπουργός Υγείας είναι συνεπαρμένος με το ιερατείο ώστε να ανοίξει πόλεμο μαζί του, o υπουργός Πέτσας αξιολογεί ότι πιο αναγκαίο είναι να πας στην εκκλησία από το να αγοράσεις ρούχα κι ο πρωθυπουργός λείπει στον κόσμο του για δουλειές…

Κι ενώ η χώρα δεν προλαβαίνει να μετρά τους νεκρούς της, κι έχει χάσει πλέον τον αριθμό των κρουσμάτων, βγαίνει κι ο ντεμέκ κυβερνητικός εκπρόσωπος Γεωργιάδης στον άμβωνα του ΣΚΑΪ, δηλώνοντας ότι «δεν θα εξισώσουμε τη θρησκεία με τα κομμωτήρια». Δεν πρόκειται για οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά για ντόπια οδηγία, η οποία αρνείται να αποσυνδέσει τα τελετουργικά της θρησκείας από την επιστήμη.

Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

‘Όταν η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «σέβεται την αξία της θρησκείας» εννοεί ότι μεταξύ της ανθρώπινης ζωής και των θρησκόληπτων ψηφοφόρων της, ευλογεί τους δεύτερους. Διότι έτσι, ακόμη κι αν ο κόσμος πεθαίνει, η ακροδεξιά λίμνη αλίευσης ψηφοφόρων παραμένει ανέγγιχτη και αναλλοίωτη.
Με αυτή τη λογική ο θρησκευτικός γάμος δεν χρειάζεται covid-test, ο πολιτικός γάμος χρειάζεται, oι ιερείς είναι μεν δημόσιοι υπάλληλοι αλλά δεν ελέγχονται για 2 rapid test την εβδομάδα, σε εστίαση και κομμωτήρια o ιός κολλάει ενώ σε ναούς και super markets, δεν κολλάει… Κι ας επιβιώσει όποιος έχει δυνατότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τώρα «αν δακρυρροεί η Παναγία Παρηγορήτρια στον Βύρωνα επειδή δεν πάν’ κι οι πιστοί να εμβολιαστούν, ούτε που τους περνά από το μυαλό»…

Αχ δόλιε διευθυντή της κλινικής covid στη Λάρισα. Που επί τρεις ημέρες συνεχώς φρόντιζες στο νοσοκομείο, με τη βοήθεια δύο ειδικευόμενων γύρω στα 70 βαριά περιστατικά με κορονοϊό, εκτός ΜΕΘ. Από τύχη ζούμε…

 

 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…