Μεγάλο ενδιαφέρον στα διεθνή ΜΜΕ για τις εκλογές – Πόσοι δημοσιογράφοι θα καλύψουν τις ελληνικές κάλπες

Τουλάχιστον 150 δημοσιογράφοι από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς βρίσκονται στην Ελλάδα για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου…

2328061

Τουλάχιστον 150 δημοσιογράφοι από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς βρίσκονται στην Ελλάδα για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και της βραδιάς των εκλογών, ενώ οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται συνεχώς. Εντυπωσιασμένος από το μεγάλο ενδιαφέρον δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Μανιτάκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τον υφυπουργό στην πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ροδόλφο Μορώνη σε ό,τι αφορά την οργάνωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών.

Μετά την επίσκεψη, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει καλή μετάδοση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής καθώς και ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα οδηγήσουν σε διακυβέρνηση της χώρας.

Το κέντρο Τύπου, το οποίο έχει οργανώσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα λειτουργήσει στο Ζάππειο Μέγαρο έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων καθώς και των ανταποκριτών Ξένου Τύπου που θα καλύψουν τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το κέντρο Τύπου διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες εργασίας συνολικής χωρητικότητας 300 θέσεων, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και έξι τερματικά του υπουργείου Εσωτερικών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Επίσης, υπάρχει αίθουσα συνεντεύξεων, στην οποία οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σχεδόν 400 εκπρόσωποι ΜΜΕ είχαν ήδη διαπιστευτεί μέχρι το μεσημέρι, ενώ ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για την κάλυψη των εκλογών υπάρχει από διεθνή ΜΜΕ και ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς βρίσκονται στην Ελλάδα για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διαπίστευσης ενώ οι αριθμοί αυτοί συνεχώς αυξάνονται όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018