Μεγάλο δημοκρατικό κάλεσμα Τσίπρα: Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δημιουργήθηκε για να εκφράζει τους λίγους και τους "πεφωτισμένους", δε δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους ισχυρούς και τις ελίτ» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας από την Αχαΐα

tsipras1

Κάλεσμα προς «όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας» απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας «να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να φτιάξουν το κόμμα που χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία» με αφορμή την επίσκεψη του, σήμερα και αύριο, στην Αχαΐα.

Με άρθρο του που δημοσιεύεται στο τοπικό σάιτ thebest.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Σήμερα από την Αχαΐα, ένα τόπο που έχει προσφέρει πολλά στους δημοκρατικούς αγώνες, απευθύνω μεγάλο δημοκρατικό κάλεσμα στη νέα γενιά, τους νέους που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας που στις εκλογές του Ιουλίου, παρά το λυσσαλέο πόλεμο από τις κυρίαρχες ελίτ και τα ΜΜΕ που ελέγχουν, επιβεβαίωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κύριο πυλώνα της προοδευτικής παράταξης».

Ο Αλ. Τσίπρας απευθύνεται «σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες με τις διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις» καλώντας τους «να φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής. Τους καλώ να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να φτιάξουν το κόμμα που χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία, η νέα γενιά και η χώρα».

«Σήμερα από την Αχαΐα απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και τους καλώ να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να φτιάξουμε ένα κόμμα μαζικό, ανοιχτό, δημοκρατικό, νεανικό και ανήσυχο στη σκέψη και την πράξη. Ένα κόμμα ανοιχτό στις δημιουργικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας, στην κριτική, στη δημιουργικότητα, ένα κόμμα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, διαδραστικό» σημειώνει στο άρθρο του.

Τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε για να εκφράζει τους λίγους και τους “πεφωτισμένους”, δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους ισχυρούς και τις ελίτ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά το άθροισμα των στελεχών του, δεν είναι οι βουλευτές του, δεν είναι οι τοπικοί του παράγοντες» και συμπληρώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο Πρόεδρός του», αλλά «τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του. Αυτοί που κάθε μέρα τον προσεγγίζουν. Αυτοί και μόνον αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ».

Καλεί επίσης, τη νεολαία, να γίνει «η πρωτοπορία αυτού του προοδευτικού εγχειρήματος, του μόνου που είναι σε θέση να εγγυηθεί την αλλαγή πορείας της χώρας σε κατεύθυνση δημοκρατική και προοδευτική», επισημαίνοντας ότι το όραμα του σοσιαλισμού, απαιτεί καθημερινή μάχη, ρήξεις και μεταρρυθμίσεις καθημερινά σε κάθε τόπο και σε κάθε πεδίο.

«Σας καλούμε να διαμορφώσουμε το κόμμα που οραματιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμένους, χωρίς αόρατους ανθρώπους» τονίζει καταλήγοντας ο Αλ. Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…