Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Σύνταγμα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

NewsRoom 01/03/2021 | 23:16

Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργίας πείνας από τις 8/1 και δίψας από τις 22/2, ζητώντας την άμεση μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νέος νόμος της ΝΔ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Αρχικά ο κόσμος συγκεντρώθηκε πάνω στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια ανέβηκε μέχρι το προαύλιο της Βουλής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 5.000.

Λίγο μετά τις 18:30 η πορεία ξεκίνησε, κατευθυνόμενη προς την Ομόνοια. Στη συνέχεια, ένα μέρος της έστριψε προς την Πατησίων και στο ύψος της πλατείας Κάνιγγος ανέβηκε έστριψε προς την Ακαδημίας.

Ο κύριος όγκος της πορείας, λίγο μετά τις 19:30 διαλύθηκε στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Εμμανουήλ Μπενάκη.

Θ. Καμπαγιάννης: Διαδηλώνουμε για το αυτονόητο

«Στηρίζουμε ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα ο οποίος δεν παύει να είναι φορέας δικαιωμάτων», υπογράμμισε ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης μιλώντας  στο avgi.gr.

Ο ίδιος τονίζει ότι «ο κρατούμενος δεν αξιώνει καν κάποιο δικαίωμα. Αξιώνει την εφαρμογή του νόμου». Παράλληλα, ο κ. Καμπαγιάννης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αρνείται για καθαρά εκδικητικούς λόγους το εν λόγω αίτημα.

Παράλληλα, ο ίδιος έκανε λόγο για έναν «μαραθώνιο νομικισμών από την κυβέρνηση».