Ηχηρή απάντηση στο όργιο καταστολής

Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, έδωσαν βροντερό παρών και έστειλαν  μήνυμα καταδίκης της αστυνομικής καταστολής και αυθαιρεσίας στις γειτονιές τους. Νέοι, οικογένειες, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, μέλη συλλογικοτήτων, σωματείων και παρατάξεων, αντιπροσωπείες κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων, πλημμύρισαν τους δρόμους στεκόμενοι απέναντι στην αστυνομική βαρβαρότητα.

5259841

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τα γεγονότα της Κυριακής εκφράζουν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, το απόγευμα της Τρίτης.

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό 29χρονου από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος πολιτών που βρισκόντουσαν στην πλατεία και αναίτιες συλλήψεις, οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης έδωσαν δυναμικό παρόν ενάντια στην αστυνομική βία και την αξιοποίηση της πανδημίας για την περιστολή δικαιωμάτων.

Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό με τη φράση «πονάω», η οποία χαρακτήρισε το περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας κατά πολίτη, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της ένστολης τρομοκρατίας.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 18:30 και η παρουσία κόσμου ήταν συγκλονιστική, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για παρουσία 10.000 ατόμων.

 

 

 

Ένταση και επεισόδια μπροστά από το Α.Τ Νέας Σμύρνης

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης με την αστυνομία να «απαντά» ρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης. Παράλληλα, έγινε χρήση και της «αύρας» προς τους διαδηλωτές.

Το άγριο κυνηγητό και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στους γύρω δρόμους και την πλατεία, όπου τελικά ο κόσμος αποχώρησε. Από τα επεισόδια υπήρξαν τραυματίες αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων σοβαρότερα όπως και διαδηλωτές. 

Σύσσωμη καταδίκη της βίας από την αντιπολίτευση

“Η βία δεν απαντιέται με βία, η βία μόνο δικαιώνει τη βία” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζοντας τον τραυματισμό του αστυνομικού μετά τη δυναμική πορεία χιλιάδων πολιτών το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και καταστολή την Κυριακή στην πλατεία.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας” αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται και καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό του αστυνομικού.

“Την ώρα που οι πολίτες πληροφορούνται ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας στήνοντας ένα σκηνικό σύγκρουσης, πόλωσης και διχασμού με θύματα τη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και τελικά και την δημοκρατική ομαλότητα. Αυτό το σκηνικό επιβάλλεται να ανατραπεί. Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πανδημία και να δουλέψουμε με σχέδιο και ενότητα για την επόμενη μέρα. Επιβάλλεται να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που δημιουργείται. Όλοι μαζί να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται”.

Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι “η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας”.

Και συμπληρώνει “ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει”.

Το ΜέΡΑ25 επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το “διάγγελμα” που έσπευσε να κάνει λίγη μόνο ώρα μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη κατηγορώντας τον ότι “δεν μπορεί να εγγυηθεί καμία ενότητα, καμία ασφάλεια και καμία ευημερία στους πολίτες”, ως πρωθυπουργός μίας “μοιραίας παρασιτικής κυβέρνησης που επιλέγει να διχάσει τους πολίτες εξαπολύοντας Χρυσοχοϊδειο Αστυνομοκρατία και μετά τολμάτε να βγάζετε και διάγγελμα εναντίον της διχόνοιας. Όποιος σπέρνει θύελλες όμως, θερίζει καταιγίδες κ. Μητσοτάκη”.

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τα επεισόδια

Σε τηλεοπτικό μήνυμα μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και ανέφερε ότι η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Παράλληλα σημείωσε ότι η πρέπει «η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει».

Ακραία καταστολή μετά το πέρας της συγκέντρωσης

Αποτροπιασμό προκαλεί νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά το πέρας της διαδήλωσης  και δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άγρια έναν άνδρα σε κατάστημα με μοτοσυκλέτες στα σύνορα Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης.

Με μπουνιές και κλωτσιές δέρνουν τον άτυχο άνδρα ο οποίος δεν προβάλει την παραμικρή αντίσταση.

Στη συνέχεια τον βγάζουν εκτός του καταστήματος, τον ρίχνουν κάτω και συνεχίζουν να ρίχνουν με μανία μπουνιές και κλωτσιές

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…