Newsroom

Newsroom

Μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό – Εκκενώθηκαν σπίτια

Σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αττική και σε μερική όλη την Ελλάδα

πυρ π

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στους πρόποδες του Υμηττού στην Παιανία.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με 68 πυροσβέστες με 18 οχήματα να σπεύδουν στο σημείο της φωτιάς, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν αργότερα σε 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης αστυνομικοί της ΕΛΑΣ  προκειμένου να εκκενώσουν προληπτικά κατοικημένες περιοχές και να συνδράμουν στους κατοίκους. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αττική και σε μερική όλη την Ελλάδα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 03:18 από δασική έκταση κοντά στην οδό Σερρών στην Παιανία και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς φθάνουν συνεχώς δυνάμεις από την Αττική και από την περιφέρεια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή να επιχειρήσουν και εναέρια μέσα.

Όπως έχει γνωστό μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο, αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία — σύμφωνα με την πυροσβεστική — δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός και αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή άμεσα, καθώς η πυρκαγιά έχει ανέβει στο βουνό.  

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, άνοιξε το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…