Newsroom

Newsroom

Μεγάλη πυρκαγιά στην Σάμο

Σε εξέλιξη παραμένει η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα  του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος της Σάμου.

bbl3mfz

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε πυκνό δάσος στην Σάμο, στην περιοχή Μεσόκαμπος. Η φωτιά άνοιξε σε δύο κατευθύνσεις πάνω από τον δρόμο προς το βουνό και τις ανεμογεννήτριες όπου πλέον οι άνεμοι έχουν πέσει και δεν έχει έντονη φλόγα και από την κάτω πλευρά του δρόμου στον κάμπο και με κατεύθυνση την παραλία Γλυκόριζα και το Πυθαγόρειο, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και ξενοδοχεία.

Η Πυροσβεστική ενημέρωσε το προσωπικό και τους πελάτες των ξενοδοχείων «Πρωτέας» και «Κανίστρα» που βρίσκονταν στον Μεσόκαμπο να είναι σε ετοιμότητα για τυχόν μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο. Για το «Κανίστρα» η ετοιμότητα έληξε αφού απομακρύνθηκε πολύ η φωτιά από εκεί.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε προληπτικά πάντα να γίνει απομάκρυνση περίπου 200 τουριστών από 4 συνολικά ξενοδοχεία και ορισμένων ηλικιωμένων και παιδιών από σπίτια της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν 10 άτομα από το ξενοδοχείο «Πρωτέας», 13 άτομα από το ξενοδοχείο «Μαρίτσα», με χρήση πλωτών μέσων του Λιμενικού και οι υπόλοιποι με λεωφορεία από τα ξενοδοχεία «Μαρίτσα», «Γλυκόριζα» και «Πρινσέσα», οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νέο δημαρχιακό μέγαρο και το κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου.

«Η φωτιά έχει ανέβει έως τις ανεμογεννήτριες αλλά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο. Και το παραλιακό κομμάτι έχει πάρα πολύ καλή εικόνα. Πρόκειται πλέον για διάσπαρτες εστίες», καταλήγει ο αξιωματικός, εκτιμώντας ότι σύντομα ντόπιοι και τουρίστες θα επιστρέψουν στα ενδιαιτήματά τους.    

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ. Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει δύο μέτωπα: το ένα προς το βουνό, το οποίο είναι και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…