Newsroom

Newsroom

Μεγάλη πυρκαγιά και στην Ηλεία – «Σίγουρα έργο εμπρηστών» καταγγέλλει ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρέστενας

Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι της Ηλείας, γίνονται για μια ακόμη φορά θύματα ασυνείδητων εμπρηστών και παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν την καταστροφή της περιουσίας τους.

294666001 1052199415685729 5909330589492809087 n

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν λίγες ώρες στην περιοχή των Μακρισίων σε αγροτοδασική έκταση πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις παρά την άμεση αντίδραση της ΠΥ με εναέρια μέσα.

Πριν από λίγο οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά την περιοχή της Κρέστενας και δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Γρύλλος και Φρύξας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν καεί σπίτια ενώ έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου. Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων.

Στην περιοχή Φρύξας μαζί με τον οικισμό εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Οπως είπε στο documentonews.gr ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, η φωτιά καιει αγροτοδασική έκταση που είχε ξανακαεί στις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές το 2007…

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρέστενας Σάκης Μπαλιούκος. «Η φωτιά είναι σίγουρα έργο εμπρηστών. Αυτή την στιγμή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και καταστρέφει το δάσος που είχε καεί ξανά το 2007. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ΠΥ σε όχι χρειάζεται και μαζί με τους κατοίκους δίνουμε μάχη για να μη περάσουν οι φλόγες σε κατοικημένη περιοχή »  ανέφερε ο κ. Μπαλιούκος.

 

Στην περιοχή επιχειρούν 72 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Από την πλευρά της η πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν έχουν υπάρξει μέχρι τώρα αναφορές για απειλή κάποιας κατοικημένης περιοχής.

295508621 611971226909979 1213011688734224092 n scaled 1

Σύμφωνα με το Ilialive, η φωτιά κινείται σε λιοστάσια και ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικης. Επίσης, αναφέρεται ότι πλησιάζει προς την Κρέστενα και ζητήθηκε προληπτική εκκένωση. Απειλούνται το διυλιστήριο και τα πρώτα σπίτια της περιοχής, ενώ η πυρκαγιά έχει ήδη μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…