Newsroom

Newsroom

Μεγάλη νίκη στην Τουρκία για τον Παναθηναϊκό

Με μεγάλο πρωταγωνιστή σε άμυνα και επίθεση τον Αντώνη Φώτση, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το «Αμπντί Ιπεκτσί», απέναντι στη…

pao 20

Με μεγάλο πρωταγωνιστή σε άμυνα και επίθεση τον Αντώνη Φώτση, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το «Αμπντί Ιπεκτσί», απέναντι στη Αναντολού Εφές, και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 65-60 στην παράταση (54-54κ.α.) , για την 10η αγωνιστική της φάσης των «16», και πανηγύρισαν την πολύτιμη 5η νίκη τους στον 5ο όμιλο.

Στην ίσως χειρότερη εφετινή εμφάνιση (6/25τριπ., 17/43διπ., 12 λάθη) ο Παναθηναϊκός, στο ντεμπούτο του Φραγκίσκου Αλβέρτη στην τεχνική ηγεσία, ευτύχισε να βρει στο δρόμο του την ακόμη χειρότερη Αναντολού Εφές και πήρε στην παράταση μία σπουδαία νίκη, χάρη στην κυριαρχία του στα επιθετικά ριμπάουντ (16 έναντι 9 των Τούρκων) και σε έναν «δολοφονικό» σε άμυνα και επίθεση Φώτση (14π.) στο επιπλέον πεντάλεπτο.

Εξαιρετικός στην «πράσινη» επιτυχία, από την οποία απουσιάσαν οι τραυματίες Γκιστ, Κάρι, και ο Λάσμε με νταμπλ-νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ (11-12).

Από την Αναντολού του Βαγγέλη Αγγέλου ξεχώρισε ο Ζόραν Πλάνινιτς με 15 πόντους και ο Κώστας Βασιλειάδης με 10.

Με τις δύο ομάδες να έχουν επιδοθεί σε διαγωνισμό… αστοχίας στο πρώτο δεκάλεπτο (Αναντολού: 2/9διπ., 1/4τριπ., Παναθηναϊκός: 4/14διπ., 1/4τριπ.) ήταν ίσως η χειρότερη εμφάνιση τους στη φετινή Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι», πάντως, με τους Διαμαντίδη και Φώτση να δίνουν λύσεις στην επίθεση προηγήθηκαν γρήγορα με 5-0 και στη συνέχεια με 9-3 στο 4′.

Ακολούθησε, βέβαια, ένα μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού (έκανε περίπου 5 λεπτά να βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι) και οι Τούρκοι με σερί 8-0 προηγήθηκαν με 10-9, για να ευστοχήσει στην εκπνοή ο Λάσμε και να γράψει το 11-10 για τους «πράσινους».

Η αστοχία και τα λάθη συνεχίστηκαν και στη δεύτερη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό, πάντως, να μένει στο παιχνίδι λόγω των δεύτερων ευκαιριών του από τα επιθετικά ριμπάουντ. Ωστόσο, αμυντικά οι παίκτες του Αλβέρτη δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Μπιέλιτσα (7π. στο β’ δεκ.) με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 26-28.

Στην τρίτη περίοδο, ο Βασιλειάδης έδωσε πνοή στην επίθεση των Τούρκων και με 5 διαδοχικούς πόντους του πρωτοστάτησε στο επιμέρους σκορ 11-3 της Αναντολού, με το οποίο προηγήθηκε στο 26′ με 37-31.

Ωστόσο, η έλλειψη διάρκειας σε άμυνα και επίθεση της ομάδας του Αγγέλου βοήθησε τον… τραγικό Παναθηναϊκό των 9 λαθών να ανακτήσει το προβάδισμα, χάρη σε ένα ξέσπασμα των Μπατίστ, Ράιτ, οι οποίοι διαμόρφωσαν το 42-44 στη λήξη του δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο, η Αναντολού προσπάθησε με τον Πλάνινιτς (7π. στο δ’ δεκ.) με «καθαρίσει» το παιχνίδι και κρατώντας του «πράσινους» στους 6 πόντους μέχρι το 38′, προηγήθηκε με +4 (54-50).

Με 1/2 βολές, ο Ούκιτς έγραψε το 54-51 και ακολούθησε τρία διαδοχικά χαμένα τρίποντα του Παναθηναϊκού για την ισοφάριση. Οι Τούρκοι, πάντως, δεν τα πήγαν… καλύτερα (έχασαν ισάριθμα δίποντα) και ο Ματσιούλις στο 1ο του τρίποντο με από 4 προσπάθειες ισοφάρισε στα 14” πριν από τη λήξη (54-54κ.α.) και έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, το «κρύο αίμα» του Φώτση έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, με τον Έλληνα φόργουορντ να ευστοχεί από τα 6.75 και να γράφει το 58-59 στο 42′, ενώ στα 55” ο ίδιος με κομβικό κάρφωμα και φάουλ έβαλε τους «πράσινους» σε τροχιά νίκης (60-63). Ο Διαμαντίδης έδωσε αέρα 4 πόντων, όταν εκτέλεσε τη βολή από τεχνική ποινή του Πλάνινιτς (60-64) και τα πάντα τελείωσαν, με τον Λάσμε να γράφει με 1/2 βολές το τελικό 60-65.

Τα δεκάλεπτα: 10-11, 26-28, 42-44, 54-54κ.α., 60-65παρ.

Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Οσμάν, Βασιλειάδης 10, Μπατούκ 6, Ερντέν 1, Γκονλούμ 9, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 6, Γκόρντον 6, Πλάνινιτς 15, Μπιέλιτσα 7.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Μπατίστ 6, Φώτσης 11, Ούκιτς 7, Λάσμε 11, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 8, Ράιτ 7.

Πηγή: in.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ