Newsroom

Newsroom

Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας-Προληπτική εκκένωση Οικισμών

Μεγάλη φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση στον Σχίνο Κορινθίας. Ενισχύονται οι δυνάμεις στην περιοχή καθώς καταφθάνουν ενισχύσεις από Αττική και Πελοπόννησο.

5119245

Φωτιά ξέσπασε στις 9.45 το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. 

Οι φλόγες είναι κοντά στον οικισμό Μπαφάνι με την πυρκαγιά να καίει ανεξέλεγκτα λόγω των ανέμων.

Στο σημείο επιχειρούν δύο Πυροσβεστικά οχήματα από την Περαχώρα, καθώς και εθελοντές δασοπυροσβέστες. Επιπρόσθετα, για ενίσχυση, σπεύδουν επί τόπου οχήματα της Πυροσβεστικής από την Κόρινθο.

Σύμφωνα με το loutrakiblog, ήδη καίγονται σπίτια. Η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μέσα είναι δύσκολη και λόγω της νύχτας δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει δόθηκε εντολή εκκένωσης του Σχίνου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ.

 

Σύμφωνα με το loutraki365 η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 5 μποφόρ. Η περιοχή έχει περίπου 300 μόνιμους κατοίκους ενώ υπάρχουν και δεκάδες εξοχικές κατοικίες, ενώ όπως μετέδωσε ο ιστότοπος αλλά και το Mega γίνεται προληπτική εκκένωση οικισμών.

(Φωτο αρχείου)

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…