Μεγάλη φωτιά στη Σαμοθράκη: «Στο σημείο υπήρχαν πολλοί κατασκηνωτές» (VIDEO)

Ζητούν ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη για να περιορίσουν τη φωτιά στη Σαμοθράκη - Το πύρινο μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από τα Θερμά, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος»

Ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη ζητούν αρμόδιοι φορείς στη Σαμοθράκη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί της Τρίτης και κατακαίει πευκόφυτο δάσος στη Σαμοθράκη. Ταυτόχρονα συγκεντρώθηκαν περίπου 300 εθελοντές μαζί με πυροσβέστες και κατευθύνονται προς το βουνό ανά ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το πύρινο μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από τα Θερμά, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο σημείο υπήρχαν πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές οι οποίοι πρόλαβαν να φύγουν.

«Αν και απαγορεύεται από τον νόμο βρίσκονται συνεχώς άτομα εκεί. Είναι σαν ένα κοινό μυστικό στην περιοχή μας το ελεύθερο κάμπινγκ και ανησυχούσαμε πως κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Τώρα αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά προχωράει και καίει το δάσος μας» αναφέρει επιχειρηματίας και κάτοικος της περιοχής στο ThessToday.gr.

Στη μάχη και 300 εθελοντές – Κινούνται πεζοί στη φωτιά

Περίπου στους 300 εθελοντές συγκεντρώθηκαν μαζί με πυροσβέστες, οι οποίοι είναι έτοιμοι και ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς το βουνό ανά ομάδες προς τις εστίες φωτιάς πεζοί, καθώς το εδαφικό ανάγλυφο είναι πολύ δύσκολο με συνέπεια αρκετά σημεία να μην είναι προσβάσιμα για τα οχήματα.. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, πρώτα θα κινούνται αρχικά ανά 30 άτομα και μετά ανά 15, ώστε να αλλάζουν βάρδιες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι έως τώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο πλήττεται το οικοσύστημα του νησιού. «Ελπίζουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο πριν σταματήσουν οι ρίψεις των εναέριων μέσων όταν δύσει ο ήλιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή Ericsson από τη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την ώρα επιχειρούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα Air Tractor, με μοναδικό εχθρό τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, καθώς αναγκάζονται να εφοδιάζονται με νερό από την Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: Thesstoday.gr

**Φωτογραφία Αρχείου

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, διεμήνυσε ότι οι εμπλεκόμενοι στις καταγγελίες Χρ. Σπίρτζη…

Διάγγελμα Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας!»

Διάγγελμα Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας!»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πετύχει «νίκη» στον πόλεμο…